Aceasta reteta de tocana de legume este foarte usor de pregatit si este perfecta pentru a parfuma casa cu aroma legumelor de toamna.
Punem uleiul la incins astfel incat sa fie tocmai bun pentru a adauga ceapa taiata fideluta, radacina de telina si morcovii dati pe razatoarea mare. Amestecam totul bine si mai punem un pahar cu apa, acoperim totul cu un capac si le lasam aproximativ 5 minute sa se joace impreuna.
Cat timp se joaca morcovii, ceapa si telina, pregatim cubulete frumoase de gogosari si ardei gras si le dam si lor drumul la joaca in oala.
Rosiile si conopida se plictiseau in cosul cu legume...asa ca, din rosii voi prepara rapid la mixer un suc de rosii vartos si sanatos, iar conopida o voi desface in buchetele mici si le voi ingramadi in oala.
Orezul sta tzantzos in castronel crezand ca a scapat...Il spal putin si il pun la semifiert in 400 ml de apa.
Amestec din cand in cand astfel incat orezul buclucas sa nu se lipeasca de fundul cratitei si sa-mi faca apoi in ciuda si aproximativ dupa 15 minute este gata semifiert.
Si infoiatul orez are aceeasi soarta...peste legume in oala...
Este timpul sa aromatizam tocana noastra cu un praf de sare, piper si cateva frunze de dafin...
Amestecam zdravan si lasam legumele sa danseze in voie. Intre timp, usturoiul, frunzele de telina si cele de patrunjel le vom toca marunt si apoi le vom rasturna peste tocana, pentru ca timpul trece iar noua ni se face foame...
SFAT:
Aceasta tocana de legume o putem consuma imediat dupa ce am preparat-o, sau, o putem pune si la borcane pentru iarna.
Pentru iarna, procedam astfel: turnam tocana calda in borcanele spalate si uscate, le punem intr-un vas in care am pus un prosop, adaugam apa mai jos putin de nivelul capacului si le lasam la fiert timp de o ora.
Se opreste focul si se lasa borcanele la racit in acelasi vas si bineinteles aceeasi apa, pana a doua zi cand se scot, se sterg si se aseaza frumos in camara.
Reteta de tocana de legume a fost propusa de Patricia Iordache pe forum culinar.
Serviti tocana de legume in zilele de post sau pastrati-o in borcane pentru iarna.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseSupă de roşii cu pui, fidea şi crutoane.
Supă de roşii cu pui, fidea şi crutoanePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii