Tocana de legume

Aceasta reteta de tocana de legume este foarte usor de pregatit si este perfecta pentru a parfuma casa cu aroma legumelor de toamna.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Tocana de legume

Ingrediente

  • 2 cepe potrivite (una rosie si una alba)
  • 2 morcovi zdraveni
  • 1 felie groasa de 2 cm de radacina de telina
  • 2 rosii mari (pentru suc)
  • 2 gogosari (unul verde
  • unul rosu) mari
  • 1 ardei gras galben mare
  • 4 catei de usturoi
  • 130 gr orez
  • cateva buchetele de conopida
  • cateva frunze de telina
  • jumatate legatura de patrunjel verde
  • 2-3 frunze de dafin
  • ulei
  • sare
  • piper dupa gust

Mod de preparare

Punem uleiul la incins astfel incat sa fie tocmai bun pentru a adauga ceapa taiata fideluta, radacina de telina si morcovii dati pe razatoarea mare. Amestecam totul bine si mai punem un pahar cu apa, acoperim totul cu un capac si le lasam aproximativ 5 minute sa se joace impreuna.

Cat timp se joaca morcovii, ceapa si telina, pregatim cubulete frumoase de gogosari si ardei gras si le dam si lor drumul la joaca in oala.

Rosiile si conopida se plictiseau in cosul cu legume...asa ca, din rosii voi prepara rapid la mixer un suc de rosii vartos si sanatos, iar conopida o voi desface in buchetele mici si le voi ingramadi in oala.

Orezul sta tzantzos in castronel crezand ca a scapat...Il spal putin si il pun la semifiert in 400 ml de apa.

Amestec din cand in cand astfel incat orezul buclucas sa nu se lipeasca de fundul cratitei si sa-mi faca apoi in ciuda si aproximativ dupa 15 minute este gata semifiert.

Si infoiatul orez are aceeasi soarta...peste legume in oala...

Este timpul sa aromatizam tocana noastra cu un praf de sare, piper si cateva frunze de dafin...

Amestecam zdravan si lasam legumele sa danseze in voie. Intre timp, usturoiul, frunzele de telina si cele de patrunjel le vom toca marunt si apoi le vom rasturna peste tocana, pentru ca timpul trece iar noua ni se face foame...

 

SFAT:

Aceasta tocana de legume o putem consuma imediat dupa ce am preparat-o, sau, o putem pune si la borcane pentru iarna.
Pentru iarna, procedam astfel: turnam tocana calda in borcanele spalate si uscate, le punem intr-un vas in care am pus un prosop, adaugam apa mai jos putin de nivelul capacului si le lasam la fiert timp de o ora.

Se opreste focul si se lasa borcanele la racit in acelasi vas si bineinteles aceeasi apa, pana a doua zi cand se scot, se sterg si se aseaza frumos in camara.

Reteta de tocana de legume a fost propusa de Patricia Iordache pe forum culinar.


Serviti tocana de legume in zilele de post sau pastrati-o in borcane pentru iarna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Lasagna vegetariana

Lasagna vegetariana

Ce spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa....

Lasagna vegetariana
Supa crema de legume

Supa crema de legume

Supa crema de legume servita alaturi de crutoane aromate este perfecta intr-o zi de post sau cand vrei sa mananci ceva usor!

Supa crema de legume
Placinta frageda cu mere

Placinta frageda cu mere

Aceasta reteta de placinta cu mere este asa cum ii spune si numele, frageda :). Este o prajitura de casa cu mere absolut...

Placinta frageda cu mere
Cele mai apreciate rețete
Chec de post
1
Dulciuri

Chec de post

Un desert bun, ieftin si usor de preparat pentru zilele de post si nu numai.

Chec de post
Gulas unguresc cu carne de porc
2
Mancaruri cu cartofi

Gulas unguresc cu carne de porc

Gulasul unguresc cu carne de porc este o mancare delicioasa cu carne pe care o puteti pregati cu usurinta. Gulasul este o...

Gulas unguresc cu carne de porc
Prajitura Raffaello
3
Prajituri

Prajitura Raffaello

Prajitura Raffaello este o prajitura de casa pentru care nu gasesc suficiente cuvinte de lauda. Are aroma intensa de cocos,...

Prajitura Raffaello
Chec pufos
4
Checuri

Chec pufos

Un chec pufos si gustos pe care vi-l recomand cu drag

Chec pufos
Biscuiti marmorati
5
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Biscuiti marmorati

1. Cele doua aluaturi se lucreaza separat. Pentru fiecare in parte, untul rece se bate spuma cu zaharul pudra si esenta de...

Biscuiti marmorati
Parteneri
Aperitiv rulada cu pesto, sunca si cascaval
Bucataras.RO

Aperitiv rulada cu pesto, sunca si cascaval

Este un aperitiv tare bun de pus la pachet la scoala, la serviciu, chiar si in excursie la cererea fiului meu!

Aperitiv rulada cu pesto, sunca si cascaval
Prajitura pufoasa cu fructe
Gustos.RO

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Mancare de urzici cu mamaliga
ReteteCulinare.RO

Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga