Pentru vinete bulgaresti vinetele se spala, se curata, se taie in doua pe lungime, se scoate miezul si se taie cuburi mici. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt.
Pentru vinete bulgaresti vinetele se spala, se curata, se taie in doua pe lungime, se scoate miezul si se taie cuburi mici. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt. Rosiile se spala, se oparesc, se decojesc si se taie felii. Usturoiul se curata si se taie marunt. Painea se taie cuburi. Patrunjelul se curata, se spala si se taie marunt. Vinetele se prajesc in 50 ml ulei. Separat, se inabusa ceapa in 30 ml ulei si 60 ml apa, se adauga rosii, miezul de la vinete, usturoi, sare, piper, paine si patrunjel verde. Se amesteca pentru omogenizare si se continua fierberea cca 5 minute. Cu aceasta compozitie se umplu vinetele, care apoi se aseaza intr-o tava unsa cu 20 ml ulei; se adauga cca 50 ml apa si se introduce la cuptor timp de 10-15 minute.
Vinetele bulgaresti se servesc calde, cu sos tomat deasupra.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaBun aparatul asta, face mancare singur!
Macare de praz cu masline la slow cooker Crock-PotDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii