Se taie vinetele felii subtiri, pe lungime. Se aseaza intr-o strecuratoare, se presara cu sare si se lasa o ora sa se scurga. Se pun apoi pe un serve
Se taie vinetele felii subtiri, pe lungime.
Se aseaza intr-o strecuratoare, se presara cu sare si se lasa o ora sa se scurga.
Se pun apoi pe un servet si se prajesc in ulei incins. Dupa ce s-au rumenit pe ambele parti, se pun deoparte, sa se scurga de grasime.
Se prepara un sos de rosii. Se taie rosiile in doua si se calesc in uleiul de masline incins, impreuna cu busuiocul
patrunjelul, usturoiul si cimbrul.
Se Iasa la foc iute, pana scade sosul. Se pasireaza, se sareaza si se pipereaza.
Intr-o tava, se aseaza, in straturi, sosul, vinetele si se presara cu cascaval ras.
Se introduce la cuptor pana se gratineaza.
Pofta buna!
Alte retete culinare gasiti aici:
Salata de vinete cu maioneza
Vinete umplute cu carne
Vinete coapte
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeDesigur borsul de fasole in regiunea Moldovei se face cel mai des in sezonul rece, si desigur in perioada postului. Si...
Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...
Briose cu ciocolataTort Floare de Cireş cu glazură oglindă în culoarea florilor de cireş şi decoraţiuni de ciocolată făcute de...
Desert tort Floare de Cires, cu glazura oglindaIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii