Mancaruri cu legume

Reteta Vinete cu busuioc si cimbru

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 50m 
culinareala postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
>
Se taie vinetele felii subtiri, pe lungime.
Se aseaza intr-o strecuratoare, se presara cu sare si se lasa o ora sa se scurga.
Se pun apoi pe un serve

ingrediente

   2 kg vinete
   1 kg rosii
   1/2 I ulei
   100 g cascaval ras
   1 lingura supa de carne
   2 catei de usturoi
   5 frunze de busuioc
   1 legatura de cimbru
   1 legatura de patrunjel
   1 lingura ulei de masline

mod de preparare

Se taie vinetele felii subtiri, pe lungime.


Se aseaza intr-o strecuratoare, se presara cu sare si se lasa o ora sa se scurga.


Se pun apoi pe un servet si se prajesc in ulei incins. Dupa ce s-au rumenit pe ambele parti, se pun deoparte, sa se scurga de grasime.


Se prepara un sos de rosii. Se taie rosiile in doua si se calesc in uleiul de masline incins, impreuna cu busuiocul


patrunjelul, usturoiul si cimbrul.


Se Iasa la foc iute, pana scade sosul. Se pasireaza, se sareaza si se pipereaza.


Intr-o tava, se aseaza, in straturi, sosul, vinetele si se presara cu cascaval ras.
Se introduce la cuptor pana se gratineaza.





Pofta buna!





Alte retete culinare gasiti aici:


Salata de vinete cu maioneza


Vinete umplute cu carne


Vinete coapte
Incearca si Galuste din ciuperci
Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete cu busuioc si cimbru" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu legume

Recomandari pentru tine si casa ta

Rotisserie Air Fryer Oven

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.