Mancaruri cu legume

Reteta Vinete cu legume

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h 
culinareala postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
>
Se curata vinetele de coaja, se scobesc cu o lingurita, iar
miezul se toaca bine.
Se taie marunt patrunjelul, ceapa se taie pestisori, apoi se decoje

ingrediente

   4 vinete potrivit de mari
   2 cepe
   3 rosii
   3 catei usturoi
   1/2 legatura de patrunjel
   1 lingurita de zahar
   100 ml ulei
   sare
   piper

mod de preparare

Se curata vinetele de coaja, se scobesc cu o lingurita, iar


miezul se toaca bine.


Se taie marunt patrunjelul, ceapa se taie pestisori, apoi se decojesc rosiile si se taie cubulete.


Usturoiul se piseaza si se pune deoparte, intr-o tigaie, se pun la incins 2 linguri de ulei, se adaugi ceapa si se caleste la foc mic circa 5 minute.


Se adauga rosiile si zaharul.


Se acopera si se lasa pe foc inca 5 minute.


Se incorporeaza vinetele tocate, patrunjelul, 40 ml de ulei sare si piper.


Se caleste totul la foc mic, circa 10 minute.


Se aseaza apoi vinetele intr-o tava, umplute cu compozitia preparata anterior, se stropesc cu uleiul ramas, amestecat cu usturoiul pisat, si se lasa la cuptor circa 1/2 ora.



Pofta buna!





Alte retete culinare gasiti aici:


Salata de vinete cu maioneza


Vinete umplute cu carne


Vinete coapte
Incearca si Legume la cuptor
Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete cu legume" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu legume

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.