Mancaruri cu legume

Reteta Vinete portugheze

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 50m 
culinareala postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
>
Se taie vinetele rondele de un centimetru grosime.
Se sareaza, se lasa la scurs, dupa care se trec prin faina si se prajesc in unt pe ambele parti.

ingrediente

   3 vinete
   3 rosii mari
   400 ml lapte
   2 catei de usturoi
   1/2 cutie de smantana
   100 g cascaval
   1/2 pachet de unt
   1 lingura de faina
   sare

mod de preparare

Se taie vinetele rondele de un centimetru grosime.

Se sareaza, se lasa la scurs, dupa care se trec prin faina si se prajesc in unt pe ambele parti.

Din 50 g unt, faina si lapti se prepara un sos alb, in care se asaza feliile de vinete, una langa alta.

Peste fiecare felie se pune putin usturoi pisat, felie subtire de cascaval, putin unt si, deasupra, smantania.

Se lasa vasul 30 de minute in cuptorul incalzit in prealabil
Se servesc calde.



Pofta buna!



Alte retete culinare gasiti aici:

Salata de vinete cu maioneza

Vinete umplute cu carne

Vinete coapte
Incearca si Chiftele de linte cu lamaie
Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete portugheze" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu legume
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.