Vinete portugheze

Se taie vinetele rondele de un centimetru grosime. Se sareaza, se lasa la scurs, dupa care se trec prin faina si se prajesc in unt pe ambele parti.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 vinete
  • 3 rosii mari
  • 400 ml lapte
  • 2 catei de usturoi
  • 1/2 cutie de smantana
  • 100 g cascaval
  • 1/2 pachet de unt
  • 1 lingura de faina
  • sare

Mod de preparare

Se taie vinetele rondele de un centimetru grosime.

Se sareaza, se lasa la scurs, dupa care se trec prin faina si se prajesc in unt pe ambele parti.

Din 50 g unt, faina si lapti se prepara un sos alb, in care se asaza feliile de vinete, una langa alta.

Peste fiecare felie se pune putin usturoi pisat, felie subtire de cascaval, putin unt si, deasupra, smantania.

Se lasa vasul 30 de minute in cuptorul incalzit in prealabil
Se servesc calde.

Pofta buna!

Alte retete culinare gasiti aici:

Salata de vinete cu maioneza

Vinete umplute cu carne

Vinete coapte

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci