Vinete prajite in ulei

Vinetele prajite in ulei este o mancare cu legume simpla. Vinete prajite in ulei se pot servi ca atare, cu paine sau se poate adauga la tocanite sau amesteca impreuna cu oua si legume.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie
Vinete prajite in ulei

Ingrediente

  • 1 vanata mare
  • ulei pentru prajit
  • sare

Mod de preparare

Vinetele prajite in ulei este o mancare cu legume simpla. Vanata se curata de coaja si se taie in felii longitudinale - stiu ca suna aiurea, de aceea nici nu cred ca e corect.
Se presara cu sare si se lasa cam jumatate de ora, ca sa iasa sucul amar din ele.
Se sterg cu prosoape de bucatarie (de hartie) si se prajesc un ulei pana sunt rumenite.


Vinete prajite in ulei se pot servi ca atare, cu paine sau se poate adauga la tocanite sau amesteca impreuna cu oua si legume.
Sursa acestei retete este blogul culinar Mitinitta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci