Vinete umplute

Vinetele se taie in doua pe lung si se prajesc in tigaie cu putin ulei cateva minute pe ambele parti. Se scot pe un prosop de bucatarie. Dupa ce s-au

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Vinete umplute

Ingrediente

  • 3 vinete mijlocii
  • o ceapa
  • un ardei
  • 3 catei de usturoi
  • o conserva de rosii in suc propriu
  • condimente – sare
  • piper
  • boia
  • oregano
  • eventual putina branza de burduf

Mod de preparare

Vinetele se taie in doua pe lung si se prajesc in tigaie cu putin ulei cateva minute pe ambele parti.

Se scot pe un prosop de bucatarie.

Dupa ce s-au racit vinetele se scoate cu grija mijlocul, astfel incat sa ramana pe margini cam o jumatate de centimetru sau poate un pic mai putin.

Vinetele, ardeiul si ceapa, toate taiate marunt se pun in tigaie sa se inmoaie putin. Dupa cateva minute am pus rosiile din conserva si condimentele si am lasat la foc mijlociu cu capac cam 10 minute. La sfarsit dupa ce am luat tigaia de pe foc am zdrobit cei 3 catei de usturoi.

Am umplut cu aceasta compozitie vinetele si am mai pus deasupra putina branza de burduf. Banuiesc ca puteti folosi si o alta branza dar sa fie o branza mai iute

Le-am copt cam 25 de minute la 200 de grade.

Le-am servit apoi cu orez simplu pentru ca erau condimentate ele in sine
Reteta Vinete umplute de post a fost propusa de CG

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci