Vinetele se curata o fasie da, una nu, se scufunda in apa in care se pune 1 lingurita de sare, se lasa 15 min. in apa cu sare. Se scot, se sterg cu se
Vinetele se curata o fasie da, una nu, se scufunda in apa in care se pune 1 lingurita de sare, se lasa 15 min. in apa cu sare. Se scot, se sterg cu servetel presand usor, apoi se prajesc in tigaie in ulei, nu foarte mult, doar cat sa se inmoaie dar fara sa se prajeasca. Se pun intr-o tava neunsa (nu mai e nevoie sa ungeti tava pentru ca ele oricum isi lasa uleiul de la prajit, plus din grasimea de la umplutura) Carnea tocata se caleste in tigaia in care s-au prajit vinetele (daca vi se pare ca e prea mult ulei, mai scurgeti din el).
Ceapa, ardeii si usturoiul se toaca marunt (sau prin blender), rosia la fel. Punem tocatura de ceapa, ardei si usturoi peste carne invartim cu lingura de lemn prin tigaie pana cand sticleste ceapa punem si rosia facuta praf. Invartim iar cu lingura prin tigaie, acum e momentul sa potrivim de sare si piper. Patrunjelul se spala, se toaca, se-arunca-n tigaie. Despicam vinetele cu ajutorul unei linguri, le umplem cu compozitia de carne tocata, incercam sa pastram marginile vinetei la vedere ca sa fie cat mai artistic. Se poate pune deasupra fiecarei vinete o felie de rosie, ardei. Apoi in tava cu vinetele umplute se va pune apa, usor, pe margine, pana ajunge aproape de jumatatea vinetelor, deci sa nu atinga umplutura. Tava se baga la cuptor pentru 20-25 min la o temperatura de 180 grade (sau pana se rumenesc vinetele deasupra).
Se servesc cu iaurt deasupra. Reteta Vinete umplute (Karniyarik) a fost propusa de Pocahontas Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Alte retete recomandate:
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Acest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...
Tort de primavara cu ciocolata si fructe gojiTortul Dobos este o reteta de tort foarte cunoscuta si indragita de multi dintre noi. Tortul se poate face cu cate foi...
Tort DobosBriose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afineAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeEste prima data cand fac chiftele din peste , dar cu siguranta le voi repeta pentru ca mi-au placut tare mult.
Chiftele de ton cu sos de iaurtIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii