Se fierbe orezul ca pentru orez cu lapte. Deoparte se taie in bucatele mici, cateva fructe zaharisite, de culori diferite si anume 6-7 cirese, o para,
Se fierbe orezul ca pentru orez cu lapte. Deoparte se taie in bucatele mici, cateva fructe zaharisite, de culori diferite si anume 6-7 cirese, o para, 2-3 prune, o bucatica de coaja de portocala. Se pun intr-o ceasca, cu o lingura de zahar si 3-4 linguri de rom sau kirsch, amestecandu-le din cand in cand. Se tin asa vreo jumatate de ora. Cand orezul e fiert, se lasa sa se racoreasca, apoi se adauga fructele zaharisite si 1/4 kg. de frisca batuta. Se amesteca totul usor si se aseaza pe o farfurie rotunda, netezind orezul cu dusul unei linguri de metal, muiata in apa. Se pune deasupra si imprejur frisca si bezele mici sau fructe zaharisite.

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane
Comentarii