Orez cu rinichi de manzat

Se curata rinichii de grasime, se taie in doua pe lung si se pun pentru o ora in apa rece. Se arunca apa, dupa care se pun in apa proaspata, cu trei

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g rinichi de manzat sau porc
  • 1 l supa de zarzavat
  • 1 ceasca de ulei
  • piper boabe
  • sare
  • 250 g orez
  • verdeata tocata
  • 1 pahar de vin alb
  • 3 linguri de otet
  • 1 foaie de dafin
  • 1 pahar de sos de rosii

Mod de preparare

Se curata rinichii de grasime, se taie in doua pe lung si se pun pentru o ora in apa rece.

Se arunca apa, dupa care se pun in apa proaspata, cu trei linguri de otet si o foaie de dafin pentru o ora. Se clatesc in mai multe ape, se taie felii subtiri si se pun in tigaie sa se prajeasca .

Se adauga vinul alb cand sosul a scazut, se pune sare si se fierb inca un sfert de ora dupa care se adauga sosul de rosii.

Se pipereaza dupa gust, se lasa cateva minute si se ia cratita de pe foc.

Orezul se pregateste astfel : se alege,-se spala, se caleste in ulei si se fierbe acoperit cu 1 1 supa de zarzavat. Oind bobul de orez a inilorit usor, se pune sare si se mai fierbe zece minute. Se rastoarna orezul cald pe un platou, se adanceste la mijloc, se pun rinichii si se acopera totul cu verdeata tocata fin. Se serveste imediat.
Pofta buna!

Alte retete

recomandate:

Friptura de vita la cuptor

Muschi de vita cu ciuperci

Iepure cu ciuperci si smantana

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Carnati de porc cu cartofi taranesti
2
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
3
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Sirop din muguri de brad
4
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Strudel cu prune
5
Aluaturi

Strudel cu prune

MENIU CU DRAGOSTE DE DIETA!

Strudel cu prune
Parteneri
Aperitiv mic dejun cu bacon,crema de branza si ou posat
Bucataras.RO

Aperitiv mic dejun cu bacon,crema de branza si ou posat

Aperitiv mic dejun cu bacon,crema de branza si ou posat
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola