Mancaruri cu orez

Reteta Orez cu sos alb

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 45m 
ggaby postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Orezul se spala si se fierbein apa cu unt si sare, timp de 10 minute. Separat se prepara un sos alb, astfel: se topeste restul de unt, intr-un vas. Se

ingrediente

   350 gr orez
   1 lingura sare
   80 gr unt
   1 lingura cu varf de faina
   apa
   250 ml lapte
   boia de ardei rosii
   10 ciuperci
   piper
   3 linguri smantana

mod de preparare

Orezul se spala si se fierbein apa cu unt si sare, timp de 10 minute. Separat se prepara un sos alb, astfel: se topeste restul de unt, intr-un vas. Se adauga faina si se incorporeaza totul bine. Sosul astfel obtinut se stinge cu lapte si se pune la fiert pana se omogenizeaza totul. Se curata, se maruntesc si se fierb separat ciupercile dupa care se adauga in sos impreuna cu smantana si putina boia de ardei dulce. Orezul fiert se pune pe un platou rotund si se acopera cu sosul alb.
Se serveste cald.





Alte retete culinare:





Conopida la cuptor cu bacon


Ciulama de ciuperci


Galuste cu prune
Incearca si Risotto cu sparanghel, menta si lamaie (Jamie Oliver)
Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu sos alb" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu orez

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 37 %
269.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.