Taiem marunt o ceapa rosie cat o nuca dup ace a fost curate si o calim in 0,8 dl ulei pana devine sticloasa. Apoi , spalam 300 g orez intr-o lingura s
Taiem marunt o ceapa rosie cat o nuca dup ace a fost curate si o calim in 0,8 dl ulei pana devine sticloasa. Apoi , spalam 300 g orez intr-o lingura strecuratoare, sub jet de apa calda si adaugam langa ceapa. Mai calim putin, apoi diluam cu 6 dl apa calda. Punem o lingurita cu varf de Vegeta, ½ lingurita de busuioc sau rozmarin, ¼ de lingurita cu cimbrisor, si, prajim sub capac pana se inmoaie. Daca a rams tare amestecam cu o furculita si adaugand putina apa fiebem in continuare. Cei care prefera gusturile exotice pot folosi curry in loc de cimbrisor. Pana fierbe orezul, spalam 300 g de rosii si le taiem in felii subtiri. Luam orezul de pe foc adaugam rosiile taiate, presaram 120 g de cascaval razuit, ½ de buchetel de verdeata de patrunjel taiat marunt, apoi batem 2 oua pana devin spumoase si turnam deasupra. In final, amestecam totul cu o furculita cu grija si punem intr-o forma termorezistenta de cel putin 1,5 l sau intr-o tava unsa cu unt. Acoperim cu folie de aluminiu si coacem aprox. 10 minute la foc mediu, pana ouale se intaresc si aromele se intrepatrund. Cand e gata lasam sa se raceasca cateva minute, apoi rasturnam pe o farfurie mai mare, si servim calda ca fel de mancare unica. O tinem la frigider. Cine este deranjat de gustul rosiilor crude le poate cali in putin ulei. In acest caz adaugam doar 0,6 dl ulei in orez. In loc de rosii putem folosi si alte legume (de ex. onopida, broccoli, pastarnac) dar acestea trebuie fierte in preabil in abur pana se inmoaie.
Alte mancaruri recomandate
Salata de vinete cu ardei
Vinete la cuptor
Tocanita taraneasca cu ciuperci
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseUn tort cu ciocolată este întotdeauna un dulce savuros apreciat de toată lumea. Poate fi alegerea perfectă atunci când...
Tort duo de ciocolatăPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii