Orez cu zarzavaturi

Taiem marunt o ceapa rosie cat o nuca dup ace a fost curate si o calim in 0,8 dl ulei pana devine sticloasa. Apoi , spalam 300 g orez intr-o lingura s

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 ceapa rosie cat o nuca
  • 8 dl ulei
  • 300 g orez intr-o lingura strecuratoare

Mod de preparare

Taiem marunt o ceapa rosie cat o nuca dup ace a fost curate si o calim in 0,8 dl ulei pana devine sticloasa. Apoi , spalam 300 g orez intr-o lingura strecuratoare, sub jet de apa calda si adaugam langa ceapa. Mai calim putin, apoi diluam cu 6 dl apa calda. Punem o lingurita cu varf de Vegeta, ½ lingurita de busuioc sau rozmarin, ¼ de lingurita cu cimbrisor, si, prajim sub capac pana se inmoaie. Daca a rams tare amestecam cu o furculita si adaugand putina apa fiebem in continuare. Cei care prefera gusturile exotice pot folosi curry in loc de cimbrisor. Pana fierbe orezul, spalam 300 g de rosii si le taiem in felii subtiri. Luam orezul de pe foc adaugam rosiile taiate, presaram 120 g de cascaval razuit, ½ de buchetel de verdeata de patrunjel taiat marunt, apoi batem 2 oua pana devin spumoase si turnam deasupra. In final, amestecam totul cu o furculita cu grija si punem intr-o forma termorezistenta de cel putin 1,5 l sau intr-o tava unsa cu unt. Acoperim cu folie de aluminiu si coacem aprox. 10 minute la foc mediu, pana ouale se intaresc si aromele se intrepatrund. Cand e gata lasam sa se raceasca cateva minute, apoi rasturnam pe o farfurie mai mare, si servim calda ca fel de mancare unica. O tinem la frigider. Cine este deranjat de gustul rosiilor crude le poate cali in putin ulei. In acest caz adaugam doar 0,6 dl ulei in orez. In loc de rosii putem folosi si alte legume (de ex. onopida, broccoli, pastarnac) dar acestea trebuie fierte in preabil in abur pana se inmoaie.
Alte mancaruri recomandate

Salata de vinete cu ardei

Vinete la cuptor

Tocanita taraneasca cu ciuperci

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Briose cu afine
2
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Ciorba de salata verde
3
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Carnati de porc cu cartofi taranesti
4
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
5
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Parteneri
Dulceata de ardei iute si ardei capia
Bucataras.RO

Dulceata de ardei iute si ardei capia

Anul asta mi-am zis sa combin iuteala cu capiala.....:))))))) si musai muzica cu Nicu Alifantis....si era sa uit ''Ziua in...

Dulceata de ardei iute si ardei capia
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola