Orez iranian

Orezul iranian este foarte simplu de preparat. Pentru aceasta se spala orezul in doua ape si se lasa in apa cu sare cam o ora. Nu am mereu timp pentru asta, deci nu e obligatoriu.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie
Orez iranian

Ingrediente

  • 500 gr orez cu bobul lung sau basmati
  • apa
  • sare
  • ulei

Mod de preparare

Orezul iranian este foarte simplu de preparat. Pentru aceasta se spala orezul in doua ape si se lasa in apa cu sare cam o ora. Nu am mereu timp pentru asta, deci nu e obligatoriu.
Se pune orezul la fiert in multa apa cu sare pana e fiert al dente,sa fie inca putin tare la mijloc cand e muscat bobul de orez.
Se scoate orezul si se clateste.Se strecoara de apa.
Intr-o oala se adauga 2-4 linguri de ulei. Iraniencele adauga mult ulei, daca vreti mai mult e ok. Cateodata mai adaug felii rotunde de cartofi, ca sa obtin o crusta crocanta numita tadiq.
Se adauga orezul si se mai pune putin ulei deasupra.
Se acopera vasul si se da la foc mic cam 30 minute.


Orezul iranian se serveste la salate sau ca si garnitura.
Sursa acestei retete este blogul culinar Mitinitta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci