Pentru pilaful cu dovlecei se rad dovleceii, se taie si se rumenesc cu putin ulei. Se pregateste orezul ca pentru pilaful de urzici. Se asaza intr-o cratita orezul si dovleceii.
Pentru pilaful cu dovlecei se rad dovleceii, se taie si se rumenesc cu putin ulei. Se pregateste orezul ca pentru pilaful de urzici. Se asaza intr-o cratita orezul si dovleceii, impreuna cu uleiul in care au fost prajiti, se adauga apa, doua cesti la o ceasca de orez. Se potriveste de sare. Se pune verdeata, se acopera, se lasa sa fiarba la cuptor, la foc mic, o jumatate de ora. Este gata cand bobul de orez se striveste usor intre degete. Se serveste cu sos de rosii pregatit din rosii fierte cu sare, zahar, faina si o frunza de telina. Orezul poate fi inlocuit cu arpacas, care trebuie muiat din ajun pentru ca sa fiarba mai usor.
Pilaful de dovlecei se serveste cu sos de rosii.

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane
Comentarii