Pilaf cu dovlecei

Pentru pilaful cu dovlecei se rad dovleceii, se taie si se rumenesc cu putin ulei. Se pregateste orezul ca pentru pilaful de urzici. Se asaza intr-o cratita orezul si dovleceii.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 dovlecei mijlocii
  • 1 ceasca orez
  • 1 ceapa
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • marar tocat
  • 2 cesti cu apa
  • Pentru sos:
  • 500 g rosii
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita faina
  • 1 frunza de telina
  • sare.

Mod de preparare

Pentru pilaful cu dovlecei se rad dovleceii, se taie si se rumenesc cu putin ulei. Se pregateste orezul ca pentru pilaful de urzici. Se asaza intr-o cratita orezul si dovleceii, impreuna cu uleiul in care au fost prajiti, se adauga apa, doua cesti la o ceasca de orez. Se potriveste de sare. Se pune verdeata, se acopera, se lasa sa fiarba la cuptor, la foc mic, o jumatate de ora. Este gata cand bobul de orez se striveste usor intre degete. Se serveste cu sos de rosii pregatit din rosii fierte cu sare, zahar, faina si o frunza de telina. Orezul poate fi inlocuit cu arpacas, care trebuie muiat din ajun pentru ca sa fiarba mai usor.


Pilaful de dovlecei se serveste cu sos de rosii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc