Pilaf cu urzici

Urzicile se spala si se scurg. Se pun la oparit in apa cu sare si otet. Se lasa la fiert pana sunt aproape gata. Intr-o tigaie, se caleste ceapa in u

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 250 gr urzici
  • 300 gr orez
  • 3 cepe
  • supa de carne

Mod de preparare

Urzicile se spala si se scurg. Se pun la oparit in apa cu sare si otet. Se lasa la fiert pana sunt aproape gata. Intr-o tigaie, se caleste ceapa in unt. Se pune orezul spalat bine, dar doar umed, fara apa in el. Se lasa pana devine trasnparent, ca orice inceput de risotto. Se pune supa de carne si se lasa 10-12 minute, pana se umfla orezul. Se pun deasupra urzicile aproape fierte, se amesteca bine si se muta vasul in care vor fi date la cuptor. Se adauga supa, apa sau chiar lapte cat e nevoie si se lasa la cuptor pana e gata, fara a se mai amesteca in vas.


Se serveste cald, ca garnitura la carnuri mai grase sau cu sos.

Alte retete culinare:

Dovlecei cu orez la cuptor Paste de casa cu urzici Mancare de mazare

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci