Pilaf de primavara

Pilaful de primavara poate fi servit si simplu. Are in el o multime de verdeturi si legume de sezon, de aici si numele de pilaf de primavara :).

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Pilaf de primavara

Ingrediente

  • - carne de pui (da
  • eu am avut de tara
  • nimic nu se compara la gust ca puiul de tara!)
  • - ceapa verde
  • - morcov
  • - loboda rosie (am constatat ca n-a fost nevoie de toata legatura
  • asa ca am pus doar o mana)
  • - orez
  • - spanac proaspat
  • - sare si 2 felii de lamaie

Mod de preparare

Am pus puiul la fiert separat, pentru ca nu stiam cat dureaza sa se fiarba. Am vazut apoi ca a fost cocosel tanar (de-ala de cucurigeste mai, terminati cu prostiile ) si a fiert repede.

Intre timp am pus la fiert (cu zeama de la pui) ceapa, morcovul si orezul si le-am lasat la foc mic pana a inceput orezul sa se umfle.

Am adaugat spanacul si loboda tocate marunt.

Evident ca am tot adaugat zeama de la carnea de pui, ca altfel puteam sa-l arunc la gunoi. Am pus si carnea de pui, feliile de lamaie, am potrivit de sare si am mai lasat sa dea cateva clocote.

Dupa ce inchideti focul nu uitati sa scoateti feliile de lamaie ca sa nu se amarasca mancarea.


Serviti pilaful de primavara cu carnea de pui.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci