Risotto al negro di seppie

Risotto al negro di seppie este o reteta italiana de orez. Risotto-ul este colorat cu cerneala de sepie pentru un aspect deosebit.

Complexitate
redusa
Risotto al negro di seppie

Ingrediente

  • · 160 grame de orez
  • · 30 g ceapa
  • · 50 ml vin alb
  • · 5 g cerneala de sepie
  • · 100 ml supa de peste
  • · 20 g unt
  • · Putin ulei de masline Arpis
  • · Sare
  • piper – dupa gust
  • · 200 g calamari necuratati

Mod de preparare

Reteta face parte din programul de educatie culinara "50 de saptamani in bucatariile lumii" derulat de agentia de relatii publice,Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis si Restaurantul Il Corso.

Reteta italiana a fost oferita si preparata de Restaurant Il Corso si poate fi degustata pe 27 februarie 2014, de la ora 19, cu 30% reducere, in cadrul restaurantului din Str. Alexandru Constantinescu nr. 1, Bucuresti, sector 1 (Rondul Arcului de Triumf).

Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in uleiul de masline Arpis. Se adauga orezul, vinul alb si calamarii.

Compozitia se lasa pe foc pana scade putin, apoi se adauga supa de peste si cerneala de sepie.

Se amesteca in permanenta pentru a se evita lipirea orezului. Se adauga sare si se lasa la fiert 12-14 minute.

La final se adauga untul.


Serviti risotto-ul imediat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci