Risotto cu Parmigiano Reggiano, dovleac si ciuperci

Risotto cu Parmigiano Reggiano, dovleac si ciuperci este o mancare de toamna pe baza de orez, aromata si cremoasa.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Risotto cu Parmigiano Reggiano, dovleac si ciuperci

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 4 portii:
  • 300g orez pentru risotto
  • 225g Parmigiano Reggiano
  • 300 g dovleac decojit
  • 40g ciuperci
  • 4 lingurite ulei de masline
  • O legatura de ceapa
  • 1 cub baza pentru mancare
  • 150ml vin alb sec
  • Sare si piper proaspat macinat

Mod de preparare

Dizolvati cubul pentru mancare in 850ml apa clocotita.

Adaugati cipercile si lasati-le sa fiarba timp de 30 de minute.

Intre timp, incingeti uleiul de masline intr-o tigaie. Adaugati orezul pentru risotto si lasati-l pe foc timp de doua minute pana cand devine translucid.

Adaugati ceapa si dovleacul, taiate cubulete. Amestecati continuu timp de 3minute.

Turnati vinul si apoi adaugati ciupercile.

Lasati pe foc 20 – 25 minute, adaugand supa daca este nevoie, din cand in cand.

Cand orezul a devenit cremos, adaugati Parmigiano Reggiano ras.

Amestecati si mai lasati pe foc 2-3 minute.



Serviti risotto-ul cu dovleac si ciuperci cald, cu mult Parmigiano Reggiano ras deasupra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc