Mancaruri cu orez

Reteta Risotto cu Parmigiano Reggiano, dovleac si ciuperci

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 40m 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Risotto cu legume"
 
Risotto cu Parmigiano Reggiano, dovleac si ciuperci este o mancare de toamna pe baza de orez, aromata si cremoasa.

ingrediente

Ingrediente pentru 4 portii:
   300g orez pentru risotto
   225g Parmigiano Reggiano
   300 g dovleac decojit
   40g ciuperci
   4 lingurite ulei de masline
   O legatura de ceapa
   1 cub baza pentru mancare
   150ml vin alb sec
   Sare si piper proaspat macinat

mod de preparare

Dizolvati cubul pentru mancare in 850ml apa clocotita.




Adaugati cipercile si lasati-le sa fiarba timp de 30 de minute.




Intre timp, incingeti uleiul de masline intr-o tigaie. Adaugati orezul pentru risotto si lasati-l pe foc timp de doua minute pana cand devine translucid.




Adaugati ceapa si dovleacul, taiate cubulete. Amestecati continuu timp de 3minute.




Turnati vinul si apoi adaugati ciupercile.




Lasati pe foc 20 – 25 minute, adaugand supa daca este nevoie, din cand in cand.




Cand orezul a devenit cremos, adaugati Parmigiano Reggiano ras.




Amestecati si mai lasati pe foc 2-3 minute.






Serviti risotto-ul cu dovleac si ciuperci cald, cu mult Parmigiano Reggiano ras deasupra.

Incearca si Risotto de post
Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto cu Parmigiano Reggiano, dovleac si ciuperci" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu orez

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.