Mancaruri cu orez

Rizotto cu ochiuri

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 45m 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Ceapa se toaca marunt si se caleste in unt incins. Cind incepe sa se ingalbeneasca, se adauga orezul si se mai prajeste 5-6 minute amestecind mereu. S

ingrediente

   1 ceasca orez
   3 cesti apa
   30 g unt
   2 cepe mijlocii
   150-200 gr. costita afumata
   1 lingura ulei
   6 oua
   3 rosii
   sare
   piper

mod de preparare

Ceapa se toaca marunt si se caleste in unt incins. Cind incepe sa se ingalbeneasca, se adauga orezul si se mai prajeste 5-6 minute amestecind mereu. Se toarna apoi apa, se adauga sarea si piperul si se lasa sa fiarba la foc moale cca 25 minute, dupa care orezul este fiert. In timp ce fierbe orezul, se spala rosiile, se taie in doua, transversal, se golesc de seminte, se sareaza si se ung cu ulei in interior. Se asaza apoi intr-o cratita acoperita si se prajesc usor. Separat, intr-o tigaie neunsa, se prajeste costita taiata in 12 fisii lungi. Cind este frumos rumenita, se scoate si se prepara 6 ochiuri, prajite sau fierte, dupa dorinta. Pe un platou se asaza rizottoul, pe mijloc se pun ochiurile, iar pe margini se garniseste cu jumatati de rosii si fisii de costita, dispuse alternativ.
Incearca si Orez verde
Daca ti-a placut reteta noastra "Rizotto cu ochiuri" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu orez

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite