Sarmalute libaneze in foi de vita

Rosiile se taie cubulete mici, se toaca ceapa marunt. Spalam orezul. Patrunjelul se spala si se taie marunt si se amesteca cu condimentele si zeama de

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Sarmalute libaneze in foi de vita

Ingrediente

  • frunze de vita de vie 1 legatura mare de patrunjel zeama de la 1 1/2 lamaie 1 ceapa mare 2 rosii 1 1/2 cana orez sare 1/2 lingurita 7 spices pepper 1/4 lingurita scortisoara 2 linguri ulei

Mod de preparare

Rosiile se taie cubulete mici, se toaca ceapa marunt. Spalam orezul. Patrunjelul se spala si se taie marunt si se amesteca cu condimentele si zeama de lamaie + 2 linguri de ulei (nu se caleste nimic). Se amesteca bine. Frunzele de vita de vie se clatesc cu apa rece! Apoi eu procedez asa: iau o frunza, ii tai cotorul apoi o despic in doua incepand din varf si le impachetez. Le acopar cu o farfurie, torn apa, si le fierb la foc mic aprox 45-60 min. Sarmalele trebuie facute cat de mici posibil


Se servesc cu iaurt sau simple. Reteta Sarmalute in foi de vita libaneze a fost propusa de elena_antony pe forum culinar.ro Alte retete de sarmale gasiti aici: Sarmale moldovenesti, Sarmale, SARMALE CU SOIA PENTRU VEGETARIENI

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci