File de cod cu orez si verdeturi este o reteta deosebita ce se prepara in mai putin de o ora. Pentru aceasta mancare cu peste aveti nevoie de orez salbatic, file de cod,ceapa verde,patrunjel
Se pune laptele intr-o tigaie. Se pun tot aici foile de dafin si fileurile de cod si se lasa asa, la foc mic pana incepe sa fiarba laptele. Intre timp, preincalzesti cuptorul la 180 de grade. Fileurile le scoti din tigaie si le pui intr-un vas tapetat cu hartie de copt, le condimentezi cu sare, piper si boia, le stropesti cu putina lamaie si le dai la cuptor 20 de min.
In rastimpul asta prepari orezul si sosul. Eu am folosit orez salbatic din cel la pungute care se pun ca atare in apa, il gasesc si practic si gustos, cu o singura diferenta: pe cutie scrie sa fie lasat 16 min la fiert iar eu il tin cam 20. Deci se cufunda punguta in apa cu sare care fierbe deja si se lasa 16-20 min.
Ceapa, usturoiul si patrunjelul le tai marunt. Le stropesti cu 2 linguri de ulei, zeama de lamaie, sare si piper dupa gust si le calesti 2-4 min.
Cand pestele e gata asezi in farfurie un strat de orez, unul de verdeturi si fileurile de peste. Pofta buna!
Alte retete recomandate:
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseVă invit la o felie de cheesecake pe care l-am pregătit împreună cu mezina familiei. Educatoarea Emiliei ne-a...
Desert cheesecake cu capsuni si ciocolataPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii