Intai facem marinata pt somon:mustar, ulei de masline, piper alb, condimente de peste, suc de lamaie, usturoi, patrunjel taiat f marunt, facultativ-so
Intai facem marinata pt somon:mustar, ulei de masline, piper alb, condimente de peste, suc de lamaie, usturoi, patrunjel taiat f marunt, facultativ-sos de chili.
Punem feliile de somon in marinata si le lasam 15 minute.
Intre timp ne ocupam de spanac:il oparim si-l lasam cateva minute(2-3). Apoi il scurgem si-l taiem bucati mai mari.
Intr-o tigaie punem ulei de masline si o lamaie taiata pe jumatate si o prajim putin.
Scoatem lamaile si apoi punem spanacul impreuna cu usturoi tocat la calit
Intai calim putin usturoiul si apoi punem spanacul fierbem pastele.
O parte din spanac il amestecam cu pastele(condimentam cu sare si piper) si o parte il lasam asa(condimentam).
Sosul de smantana:
Se pune la foc mic si se amesteca ingredientele pentru sos, e gata cand se ingroasa.
Somonul il facem pe gratar, cam 2-3 minute pe fiecare parte.
Pofta buna!
Reteta File de somon la gratar cu sos de smantana a fost propusa de Alis pe forum culinar.ro
Alte retete cu peste gasiti aici:
Peste la tava cu praz,
Peste - rapid si bun,
Paste cu peste
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii