Frigarui de ton cu pesto

Se taie zucchinii fasii cu un cutit pentru curatat cartofi, apoi se introduc fasiile in apa fierbinte, sarata pentru cateva secunde. Se scotsi se scur

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie
Frigarui de ton cu pesto

Ingrediente

  • 400 g file de ton
  • 1 zucchina
  • 200 g rosii mici
  • 1 ceapa rosie
  • 30 g busuioc
  • 30 g seminte de pin
  • cateva fire de ceapa ciorii
  • 1 catel de usturoi
  • ulei de masline extravirgin
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se taie zucchinii fasii cu un cutit pentru curatat cartofi, apoi se introduc fasiile in apa fierbinte, sarata pentru cateva secunde.

Se scotsi se scurg si se formeaza rulouri.

Ceapa se taie in bucatele, rosiile mai mari in jumatati si tonul in cubulete de aproximativ 3 cm (relative egale, sa se poata coace la fel).

Se formeaza frigaruile, alternand rosiile, ceapa, rulourile de zucchini si tonul.

Se coa pe gratar (sau direct in tigaie) bine incins/a, cateva secunde pe fiecare parte

Se sareaza si se pipereaza.

Se amesteca la blender busuiocul, ceapa ciorii, usturoiul, pinul si ulei, cat sa se formeze un pesto fluid, care sa acompanieze frigaruile.
Reteta Frigarui de ton cu pesto a fost propusa de PaulaM

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci