Mancaruri cu peste

Reteta Lasagna cu somon, spanac si leurda

portii reteta 6 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 30m 
gatire reteta 40m 
simona72 postat de
Postat pe: 28-03-2019
Adaugă în cartea de bucate
Spanacul si leurda, legume de primavara care se combina minunat cu diferite ingrediente. Am folosit somon facut la gril, ramas de la masa anterioara...

ingrediente

6 portii

   2 linguri ulei de masline
   Aproximativ 400-450 gr somon facut la gril sau gratar(dezosat)
   15 foi de lasagna
   Unt pentru uns tava
   250 gr branza cheddar rasa
Pentru sosul alb:
   30 gr unt
   2 linguri faina
   400-450 ml lapte
   2 linguri smantana sau iaurt gras grecesc
   2 ciupituri sare
   2 ciupituri nucsoara rasa fin
In plus:
   2 linguri ulei de masline
   1 legatura mare leurda
   200-250 gr spanac congelat(frunze)
   Sare si piper proaspat rasnit dupa gust
Pentru deasupra:
   1 ou
   2-3 linguri lapte
   Cateva frunze chivas
   Menta(optional)
Pentru servit:
   Parmezan
   Ulei cu infuzie de lamaie(optional)

mod de preparare

In primul rand mie imi place sa fierb putin foile atunci cand pregatesc lasagna cu foi cumparate din comert. Pun apa cu sare intr-o cratita, cand apa incepe sa clocoteasca fierb cate 2-3 foi deodata pentru 1-2 minute….


Pentru sosul alb: se pune la incins uleiul de masline si untul. Se adauga faina si se amesteca cu un tel tip para pana faina s-a desfacut si lasam pe foc sa fiarba 2 minute. Adaugam treptat laptele fierbinte, amestecam cu telul pana sosul capata consistenta dorita. Asezonam cu sare si putina nucsoara proaspat rasa. Nu adaugam multe mirodenii in sos pentru ca sosul va imprumuta din gustul pestelui, care a fost asezonat dinainte a fi facut. La final, adaugam in sos smantana si amestecam. Lasam sa se tempereze putin, adaugam pestele dezosat si amestecam usor pentru a nu zdrobii prea tare bucatile de peste.


Intr-o tigaie punem 2 linguri ulei de masline, adaugam leurda spalata si taiata in fasii. Lasam pe foc 1 minut, adaugam si spanacul congelat(eu nu l-am dezghetat din timp), punem capac peste tigaie si lasam pe foc pana spanacul este complet dezghetat, iar leurda s-a inmuiat. Asezonam cu sare si piper proaspat rasnit.



Asamblare: luam un vas termorezistent si-l ungem bine cu unt. Punem un prim strat de foi de lasagna, peste punem jumatate din amestecul de spanac, distribuim uniform, peste spanac punem jumatate din sosul alb cu somon, distribuim uniform, peste branza cheddar rasa, alt strat de foi de lasagna, amestec de spanac, sos alb cu somon, branza cheddar rasa, ultimul rand de foi de lasagna. Peste ultimul strat de foi punem branza cheddar rasa, chivas taiat fin, oul batut cu putin lapte. Acoperim vasul cu folie de aluminiu si-l dam la cuptorul incins la 170 grade pentru 40 minute. Lasam sa se raceasca putin, portionam si servim cu parmezan, iar daca va place puteti sa adaugati frunze de menta si putin ulei cu infuzie de lamaie. Sa va fie de folos!!!
Incearca si Macrou cu legume si sos
Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu somon, spanac si leurda" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.