Rulouri de unditar

Preincalziti cuptorul la 200°C (treapta 6 la cel pe gaz). Puneti rosiile si jumatate din uleiul aromat in care au fost conservate in robotul de buc

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 borcan mic de rosii in ulei
  • 2 maini mari de busuioc proaspat
  • ulei de masline
  • 16-20 felii de sunca de Parma
  • 4 fileuri a cate 200 g din coada unditarului
  • curatate
  • sare de mare si piper negru proaspat macinat
  • optional
  • otet balsamic si rucola
  • pentru servit

Mod de preparare

Preincalziti cuptorul la 200°C (treapta 6 la cel pe gaz). Puneti rosiile si jumatate din uleiul aromat in care au fost conservate in robotul de bucatarie, adaugand tot busuiocul. Mixati pana se formeaza o pasta omogena. Treptat, pe masura ce se uniformizeaza pasta, adaugati si restul uleiului ramas in borcan, pana ce aceasta devine usor de intins. Puteti pune si putin otet balsamic, foarte potrivit pentru aroma si textura compozitiei.

Veti avea nevoie de 4 foi de pergament de marime A4. Ungeti toate foile cu putin ulei de masline si asezati cu grija pe fiecare foaie circa 4 felii de sunca de Parma, una langa alta. Impartiti pasta de rosii in 4 portii si intindeti-o in mod egal peste feliile de sunca. Apoi asezati cate 1 file de unditar la o margine a foii A4, transversal peste feliile de sunca, asezonati si, impingand cu ajutorul foii de pergament, indoiti feliile de sunca peste peste si apoi rulati cu totul. Cand ati ajuns la cealalta margine, indepartati foaia de pergament si mutati cu grija rulourile intr-o tava sau intr-un alt vas pentru cuptor, in care ati pus si putin ulei. Coaceti 15-20 de minute in cuptorul preincalzit.
Impartiti fiecare rulou in bucati mai mici si serviti-le impreuna cu un piure de cartofi foarte cremos, subtiat cu mult lapte. E o idee buna sa stropiti pestele cu putin otet balsamic si sa presarati putina rucola deasupra intregului platou.

Alte retete recomandate:

Dovleac la cuptor

Aperitive rapide

Pulpe de pui la cuptor

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa crema de legume si ardei copt
3
Supe de legume

Supa crema de legume si ardei copt

Hranitor si dietetic!!!

Supa crema de legume si ardei copt
Prajitura cu piure de castane
4
Prajituri

Prajitura cu piure de castane

O prajiturica delicioasa, aspectuoasa care poate fi vedeta pe masa familiei noastre!

Prajitura cu piure de castane
Ciorba de burta de vita
5
Supe de carne

Ciorba de burta de vita

Delicioasa in orice sezon!

Ciorba de burta de vita
Parteneri
Quesadilla
Bucataras.RO

Quesadilla

Am fost duminica la un restaurant cu specific mexican si mi s-a deschis apetitul pentru retete mexicane:D Am inceput usor cu...

Quesadilla
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!