Rulouri din Cega

Fileurile de peste se baga la marinat, de seara pana a doua zi ,intr-o cutie inchisa ermetic, in amestecul obtinut din ingredientele de la marinata.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Rulouri din Cega

Ingrediente

  • 5 fileuri de Cega proaspete
  • Pentru marinata:
  • un pahar de vin alb
  • cateva felii de lamaie
  • 2 linguri de otet balsamic
  • 2 linguri de ulei de masline
  • cateva boabe de piper
  • 2 foi de dafin
  • 3-4 catei de usturoi feliati
  • 2 lingurite de legume deshidratate (delikat)
  • un praf de condimente amestec uscate (cimbrisor
  • busuioc
  • oregano
  • anason
  • maghiran
  • ceapa)
  • Pentru umplutura:
  • o ceapa mare
  • 5-6 ciuperci mari
  • sare
  • piper
  • o legatura de patrunjel
  • doua linguri de ulei de masline
  • 5 bucati de muschi feliat

Mod de preparare

Fileurile de peste se baga la marinat, de seara pana a doua zi ,intr-o cutie inchisa ermetic, in amestecul obtinut din ingredientele de la marinata.

Se taie ceapa marunt si se caleste putin in uleiul de masline, impreuna cu ciupercile curatate, spalate si maruntite, se potriveste de sare si piper,se da tigaia la o parte si se amesteca cu patrunjelul taiat marunt.

Fileurile de Cega scoase din marinata se prind la capete, cu o scobitare de bambus, formand un rulou. In ficare rulou format se baga, usor cu degetul, cate o feliue de muschiulet, asezata ca un evantai, care la randul ei se umple cu umplutura de ciuperci.

Se aseaza rulourile unul langa altul in tavita de yena, se toarna marinata, se mai completeaza cu un paharel de vin, putin ulei de masline si se da totul la cuptor, pana se rumeneste frumos.
Se servesc calde cu sos din tavita, sos de usturoi si felii de lamaie.

Pofta buna!

Reteta Rulouri din Cega a fost propusa de ani67 pe forum culinar.ro

Alte retete cu peste gasiti aici:

Peste la tava cu praz,

Peste - rapid si bun,

Paste cu peste

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci