Friptura de iepure cu smantana si usturoi

Pentru friptura de iepure cu smantana si usturoi se frige iepurele la tava. Cand este gata, se scoate din tava si se tine la cald, acoperit. Se scurge untul care a servit la fript.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Friptura de iepure cu smantana si usturoi

Ingrediente

  • Spinarea de la un iepure mare
  • 100 g slanina afumata
  • 1 capatana de usturoi
  • 1 lingura unt
  • 1 ceasca smantana
  • 1 ceasca zeama de carne
  • 1 lingurita faina
  • sare.

Mod de preparare

Pentru friptura de iepure cu smantana si usturoi se frige iepurele la tava. Cand este gata, se scoate din tava si se tine la cald, acoperit. Se scurge untul care a servit la fript, in tava ramanand numai sosul pe care l-a lasat friptura. Acesta se subtiaza cu putina zeama de carne si se lasa sa dea in fiert.
Se adauga smantana amestecata cu faina si se fierbe la foc mic, amestecand mereu ca sa se ia toata rumeneala din fundul tavii. Se trece sosul prin sita si se toarna in farfurie, peste friptura. Dupa dorinta se poate adauga, inainte de a pune smantana, si zeama strecurata de la marinata.


Friptura de iepure cu smantana si usturoi se serveste calda.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori