Mancarea vanatoreasca de mistret

Carnea de mistret se impaneaza cu bucatele de slanina de 5-6 cm lungime si 2 cm grosime, se pipereaza si se sareaza dupa gust. Se pune apoi intr-un v

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1
  • 5-2 kg carne de mistret
  • 1 pahar mare de vin
  • 1 lingurita mustar
  • 1 ou
  • 2 linguri faina
  • 250 gr morcovi
  • 250 gr patrunjel
  • 250 gr ceapa
  • 300 gr slanina
  • sare
  • piper dupa gust
  • 100 gr untura
  • 1 foaie de dafin
  • 100 gr zahar
  • 1 jumatate lamaie

Mod de preparare

Carnea de mistret se impaneaza cu bucatele de slanina de 5-6 cm lungime si 2 cm grosime, se pipereaza si se sareaza dupa gust. Se pune apoi intr-un vas cu untura si se prajeste pe ambele parti. Se toaca intre timp zarzavaturile si se adauga peste carnea care fierbe. Se adauga apa si se lasa in continuare la fiert. Se scoate din vas si se pune intr-o tigaie, se stropeste cu putin sos si sosul in care a fiert. In sosul in care a fiert carnea cu zarzavaturile se adauga foile de dafin, 2-3 lingurite cu zahar, caramelizate cu apa, o jumatate de lamaie feliata si un pahar de vin. Se mai adauga restul de zahar, mustarul si oul. Faina se adauga pana cand sosul devine mai gros. Se dilueaza cu apa fierbinte, apoi se strecoara impreuna cu zarzavaturile.


Se serevste mancarea calda, cu diverse garnituri.

Alte retete culinare:

Curcan umplut Rulada de porc Piftie de curcan

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori