Piept de fazan umplut in stil vanatoresc

Pieptul de fazan se injumatateste. Se condimenteaza cu sare, piper si maghiran. Ficateii de gasca se taie in 8 bucati de cate 25 g, se adauga sare si

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 2 bucati (aprox. 1000 g) piept de fazan (4 jumatati de piept de fazan)
  • fara piele si os
  • 200 g ficat de gasca
  • 50 g ciuperci
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/4 lingurita de piper alb
  • 1/4 lingurita maghiran uscat (sau 2 lingurite maghiran proaspat tocat)
  • 1 lingurita coniac
  • 4 felii bacon; Obligatoriu: 800 g foi de varza creata oparite
  • 100 g bacon
  • 1 lingura extract de fazan (oasele se prajesc si se pun la fiert timp de 2 ore
  • se strecoara si se adauga sare)
  • 1 lingura de smantana
  • sare
  • 1/4 lingurita piper alb proaspat macinat
  • 1/4 lingurita maghiran uscat (sau 2 lingurite maghiran proaspat tocat)
  • mere: 600 g (4 bucati mici)
  • taiate felii
  • fara seminte
  • 40 g unt

Mod de preparare

Pieptul de fazan se injumatateste. Se condimenteaza cu sare, piper si maghiran. Ficateii de gasca se taie in 8 bucati de cate 25 g, se adauga sare si coniac dupa gust. Intre 2 bucati de ficat se pune 1 felie de ciuperca fiarta. Acestea se aseaza pe bucatile de piept injumatatite, care apoi se pliaza. Bucatile de piept umplut se infasoara cu cate 1 felie de bacon, ca sa nu se separe in timpul gatirii.

Intr-o tigaie, pieptul se prajeste pe toate partile apoi se pune la cuptor la foc mediu (aproximativ 180 C) timp de 12 minute. Bacon-ul se taie felii de ca. 30 cm diametru, se prajesc intr-o tigaie dupa care se scurge grasimea. Varza taiata subtire si fiarta se amesteca cu bacon-ul prajit, dupa care se condimenteaza si se adauga smantana si extractul de fazan. Merele: se indeparteaza semintele, se taie bucati si se prajesc in unt.
Se serveste pe o farfurie fierbinte, in fata se pune pieptul de fazan, in jur se pun bucatile de mere. Se ofera separat extract de fazan.

Alta mincare recomandata

Ciulama de ciuperci

Tocanita de pui

Ardei umpluti

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori