Pentru a prepara potarnichi prajite, aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: potarnichi, ceapa, slanina, ou, unt, untura, ienibahar, patrunjel tocat, sare.
Potarnichile, bine spalate, se sareaza si se lasa sa stea cu sarea pana cand se pregateste urmatoarea umplutura. Se toaca bine maruntaiele si se prajesc inabusit intr-o lingura de untura, impreuna cu ceapa foarte marunt taiata. Se iau de la foc, se adauga slanina taiata bucatele foarte mici, miezul de paine, sarea, piperul, verdeata si se amesteca totul bine cu un ou.
Cu aceasta compozitie se umplu potarnichile si se prajesc intr-o cratita cu o lingura de unt, astfel ca fiecare sa fie putin rumenita. Se adauga 2—3 linguri de apa, se acopera si se lasa sa se prajeasca inabusit, la foc mic, pana sunt gata. In timpul frigerii se intorc mereu, adaugand si cate putina apa.
Aceasta reteta poate fi servita cu diferite carnituri.
Alte retete recomandate:
Potarnichi cu sos
Potarnichi cu zarzavat
Mancare de potarnichi

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii