Potarnichi prajite

Pentru a prepara potarnichi prajite, aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: potarnichi, ceapa, slanina, ou, unt, untura, ienibahar, patrunjel tocat, sare.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6 potarnichi
  • o ceapa
  • 100 g slanina proaspata
  • miezul de la 2 felii de franzela muiat in lapte
  • 1 ou
  • maruntaiele de la 4 potarnichi
  • o lingura unt
  • o lingura untura
  • piper si ienibahar pisat
  • sare
  • patrunjel tocat.

Mod de preparare

Potarnichile, bine spalate, se sareaza si se lasa sa stea cu sarea pana cand se pregateste urmatoarea umplutura. Se toaca bine marunta­iele si se prajesc inabusit intr-o lingura de untura, impreuna cu ceapa foarte marunt taiata. Se iau de la foc, se adauga slanina taiata bucatele foarte mici, miezul de paine, sarea, piperul, verdeata si se amesteca totul bine cu un ou.

Cu aceasta compozitie se umplu po­tarnichile si se prajesc intr-o cratita cu o lingura de unt, astfel ca fiecare sa fie putin rumenita. Se adauga 2—3 linguri de apa, se aco­pera si se lasa sa se prajeasca inabusit, la foc mic, pana sunt gata. In timpul frigerii se intorc mereu, adaugand si cate putina apa.


Aceasta reteta poate fi servita cu diferite carnituri.
Alte retete recomandate:
Potarnichi cu sos
Potarnichi cu zarzavat
Mancare de potarnichi

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci