Mancaruri cu varza

Reteta Choucroute à l'alsacienne (Mincare de varza murata alsaciana)

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 3h 
BOTA_35708 postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Se spala varza in mai multe ape. Intr-un vas, de preferinta din lut, se pune untura in care se prajeste usor ceapa taiata marunt. Se inmoaie cu vinul

ingrediente

   2 kg varza murata taiata fidelute
   2 ciolane de porc
   1 kg carne grasa de porc din saramura sau 1/2 umar de porc
   300 grame piept de porc afumat
   300 grame piept de porc sarat
   200 grame cirnati de porc
   6 cremvursti
   sare si piper
   1 foaie de dafin
   3 cuisoare
   2 cepe
   3 catei de usturoi
   1/2 litri vin alb sec (Sylvaner sau Riesling)
   1/4 litri de apa
   150 untura de porc sau de gisca

mod de preparare

Se spala varza in mai multe ape. Intr-un vas, de preferinta din lut, se pune untura in care se prajeste usor ceapa taiata marunt. Se inmoaie cu vinul si cu apa. Se aranjeaza carnea pe fundul vasului si se acopera cu varza. Se sareaza foarte usor (daca este nevoie) si se pipereaza dupa gust. Se adauga condimentele. Se acopera vasul si se da la cuptor la foc mijlociu, 180 grade timp de 1 h 30 min. (In lipsa unui vas care merge la cuptor se poate fierbe si pe ochi de aragaz.) Se fierb separat cremvurstii cu putina bere. Se prajesc separat cirnatii. Dupa fierbere se aranjeaza varza pe un platou adinc si cald. Se aseaza deasupra carnea, cirnatii si cremvurstii.
Se serveste cu cartofi fierti in coaja si se accompagneaza de un vin alb sec, Riesling sau Sylvaner in functie de cel utilizat la fierbere.
Incearca si Sarmalute in foi de vita de vie
Daca ti-a placut reteta noastra "Choucroute à l'alsacienne (Mincare de varza murata alsaciana)" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu varza

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T830E

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite