Choucroute à l'alsacienne (Mincare de varza murata alsaciana)

Se spala varza in mai multe ape. Intr-un vas, de preferinta din lut, se pune untura in care se prajeste usor ceapa taiata marunt. Se inmoaie cu vinul

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 kg varza murata taiata fidelute
  • 2 ciolane de porc
  • 1 kg carne grasa de porc din saramura sau 1/2 umar de porc
  • 300 grame piept de porc afumat
  • 300 grame piept de porc sarat
  • 200 grame cirnati de porc
  • 6 cremvursti
  • sare si piper
  • 1 foaie de dafin
  • 3 cuisoare
  • 2 cepe
  • 3 catei de usturoi
  • 1/2 litri vin alb sec (Sylvaner sau Riesling)
  • 1/4 litri de apa
  • 150 untura de porc sau de gisca

Mod de preparare

Se spala varza in mai multe ape. Intr-un vas, de preferinta din lut, se pune untura in care se prajeste usor ceapa taiata marunt. Se inmoaie cu vinul si cu apa. Se aranjeaza carnea pe fundul vasului si se acopera cu varza. Se sareaza foarte usor (daca este nevoie) si se pipereaza dupa gust. Se adauga condimentele. Se acopera vasul si se da la cuptor la foc mijlociu, 180 grade timp de 1 h 30 min. (In lipsa unui vas care merge la cuptor se poate fierbe si pe ochi de aragaz.) Se fierb separat cremvurstii cu putina bere. Se prajesc separat cirnatii. Dupa fierbere se aranjeaza varza pe un platou adinc si cald. Se aseaza deasupra carnea, cirnatii si cremvurstii.
Se serveste cu cartofi fierti in coaja si se accompagneaza de un vin alb sec, Riesling sau Sylvaner in functie de cel utilizat la fierbere.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci