Rata cu varza in vas de lut

Am curatat legumele, am dat morcovul pe razatoare, am taiat marunt ceapa si ardeiul si le-am pus la calit. Apoi am adaugat varza - le-am calit pe ara

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Rata cu varza in vas de lut

Ingrediente

  • 1 rata (1.3kg)
  • 2 verze de aproape 2 kg
  • 3 cepe
  • 2 morcovi
  • 2 ardei
  • 2 carnati afumati

Mod de preparare

Am curatat legumele, am dat morcovul pe razatoare, am taiat marunt ceapa si ardeiul si le-am pus la calit. Apoi am adaugat varza - le-am calit pe aragaz.

In timp ce rata fierbea in oala de supa am mai prajit 2 carnati afumati, asa de aroma, iar apoi am scos rata. Am pus putin ulei pe fundul vasului si am trantit varza, carnati si rata in oala.

Am dat prin robot zarzavatul de supa impreuna cu aproximativ 300 g bulion si am aruncat peste

Am pus capacul, am bagat vasul in cuptor si nici nu mai stiu cat l-am lasat acolo.


Se serveste cald. Poate fi insotit de smantana si muraturi. Reteta Rata cu varza in cas de lut a fost propusa de psyche pe forum culinar.ro

Alte retete cu rata gasiti aici:

Rata cu portocale,

Rata salbatica in sos de fructe,

Pulpe de rata in sos de vin rosu

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci