Mancaruri cu varza

Specialitate slovaca

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h:15m 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Se desareaza varza, se toaca si se pune la fiert in apa in care a clocotit 20 de minute un ciolan afumat. Intre timp, se fierb foarte bine si ciuperci

ingrediente

   o varza murata de peste 1 kg
   200 gr. ciuperci uscate
   200 gr. cirnati
   untura
   boia de ardei dulce
   sare
   piper
   o lingurita de faina

mod de preparare

Se desareaza varza, se toaca si se pune la fiert in apa in care a clocotit 20 de minute un ciolan afumat. Intre timp, se fierb foarte bine si ciupercile, care se adauga peste varza si se lasa sa mai clocoteasca impreuna la foc potrivit. Se taie cirnatii in felii rotunde si se pun in acelasi vas cu ciupercile si varza. Se infierbinta 2 linguri de untura, se pune pentru 3 minute boiaua dulce, care se toarna in vasul cu preparatul respectiv. Se lasa apoi sa fiarba la foc mic pina cind lichidul aproape s-a evaporat. In loc de ciuperci se pot pune in varza prune afumate sau se poate combina cu carne afumata de porc.


Drept garnitura, la masa, se servesc alaturi galuste din gris, pregatite ca pentru supa.
Incearca si Varza cu paste
Daca ti-a placut reteta noastra "Specialitate slovaca" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu varza

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite