Mancaruri cu varza

Reteta Specialitate slovaca

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 2h 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Specialitatea slovaca este un alt fel de mancare cu varza cea pe care o iubesc atatia!

ingrediente

   o varza murata de peste 1 kg
   200 g de ciuperci de padure uscate (se pot inlocui si cu champignon
   dar gustul nu mai este acelasi)
   200 g de carnati de casa
   2-3 linguri de ulei
   1/2 lingurita de boia de ardei dulce
   sare
   piper dupa gust
   o lingurita de faina

mod de preparare

Intai de toate desarati varza cateva ore, in apa rece. Apoi tocati-o si puneti-o la fiert in apa in care ati clocotit
20 de minute un ciolan afumat. Intre timp, fierbeti foarte bine si ciupercile, pe care la adaugati peste varza si le lasati sa mai clocoteasca impreuna la foc potrivit. Taiati carnatii in felii rotunde si puneti-i in acelasi vas cu ciupercile si varza. Infierbantati 2 linguri de ulei, puneti pentru 3 minute boiaua dulce, pe care o turnati in vasul cu
preparatul respectiv. Lasati apoi sa fiarba la foc mic pina cand lichidul aproape s-a evaporat.




Nota: In loc de ciuperci se pot pune in varza prune afumate sau se poate combina cu carne afumata de porc.


Specialitatea slovaca se poate servi la masa alaturi galuste din gris, pregatite ca pentru supa.

Incearca si Rata cu varza si mult praz
Daca ti-a placut reteta noastra "Specialitate slovaca" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu varza

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Alte retete cu:
mancare cu varza
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.