Specialitate slovaca

Specialitatea slovaca este un alt fel de mancare cu varza cea pe care o iubesc atatia!

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • o varza murata de peste 1 kg
  • 200 g de ciuperci de padure uscate (se pot inlocui si cu champignon
  • dar gustul nu mai este acelasi)
  • 200 g de carnati de casa
  • 2-3 linguri de ulei
  • 1/2 lingurita de boia de ardei dulce
  • sare
  • piper dupa gust
  • o lingurita de faina

Mod de preparare

Intai de toate desarati varza cateva ore, in apa rece. Apoi tocati-o si puneti-o la fiert in apa in care ati clocotit
20 de minute un ciolan afumat. Intre timp, fierbeti foarte bine si ciupercile, pe care la adaugati peste varza si le lasati sa mai clocoteasca impreuna la foc potrivit. Taiati carnatii in felii rotunde si puneti-i in acelasi vas cu ciupercile si varza. Infierbantati 2 linguri de ulei, puneti pentru 3 minute boiaua dulce, pe care o turnati in vasul cu
preparatul respectiv. Lasati apoi sa fiarba la foc mic pina cand lichidul aproape s-a evaporat.

Nota: In loc de ciuperci se pot pune in varza prune afumate sau se poate combina cu carne afumata de porc.


Specialitatea slovaca se poate servi la masa alaturi galuste din gris, pregatite ca pentru supa.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci