Tortul rosu are aceasta denumire datorita decorului facut din jeleu. Este un tort racoros care se prepara cu: faina, lapte si esenta.
Tortul rosu de prepara astfel: separam ouale, albusurile se bat spuma cu un praf de sare si apoi se adauga treptat zaharul si se bat pana devine o spuma lucioasa. Se adauga galbusurile unul cate unul, se aduaga zaharul vanilat si la final faina cernuta, compozitia se pune in tava tapetata si se baga la cuptorul cald pana trece testul cu scobitoarea
Crema pentru tort: laptele se incalzeste, albusul se bate spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul treptat. Peste albus se cerne faina amestecata cu cacao si se omogenizeaza. Se incorporeaza si laptele, se pune pe foc mic pana se ingroasa crema, cand este calda se adauga margarina si se omogenizeaza.
Pentru decorul tortului procedam astfel: se amesteca zaharul cu plicul si esenta se adauga apa si se pune la foc mic cca. 1 minut.
Cu asamblam tortul: blatul de taie pe orizontala in trei "felii". Se aseaza prima foaie se insiropeaza se unge cu un strat de gem de cirese, se adauga jumatate din crema, se aseaza a doua foaie se insiropeaza si se unge cu gem de cirese se adauga crema, se aseaza ultima foaie se insiropeaza si se toarna continutul de tort jelee,
Alte retete de tort recomandate
Tort diplomat
Tort tiramisu
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseCopanele in fulgi este un preparat iubit de multa lume, in special de cei mici, dar nici cei mari nu le refuza niciodata! Pot...
Copanele in fulgi de porumb la cuptorPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii