Turn de varza a la Cluj

Turn de varza a la Cluj este un mod deosebit de a servi traditionala mancare ardeleneasca.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Turn de varza a la Cluj

Ingrediente

  • 1 buc varza murata
  • 800 g carne tocata
  • 2 cepe
  • 100 g orez
  • 200 ml ulei
  • delikat
  • piper boabe si piper macinat
  • cimbru
  • tarhon
  • boia
  • 200 g smantana
  • 1 leg patrunjel sau marar

Mod de preparare

Turn de varza a la Cluj este un mod deosebit de a servi traditionala mancare ardeleneasca. Varza se lasa la scurs bine si se taie fideluta, apoi se caleste in ulei 30 minute, adaugandu-i piper boabe, tarhon, cimbru.

Ceapa taiata marunt se caleste, se adauga peste ea carnea tocata, se condimenteaza dupa gust cu delikat, cimbru, tarhon, boia, piper macinat. Orezul se spala si se fierbe pana se umfla bobul.

Intr-o tava se aseaza un strat de varza calita, apoi un strat de carne si un strat de orez.
Peste toate se pune 1/2 din cantitatea de smantana.
Asezam alt strat de varza, carne, orez, punem si ultimul strat de varza calita si cealalta 1/2 din cantitatea de smantana.
Se da la cuptor 30 minute, pana se rumeneste frumos. Presaram cu verdeata taiata marunt.


Varza a la Cluj se serveste calda cu smantana.
Pentru prepararea acestei retete mi-ar fi utila Tava ovala cu capac marca Demeyere de la KitchenShop !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc