Reteta de varza cu taitei de casa este o mancare simpla si delicioasa, o mancare fara carne, delicioasa, ce se prepara incredibil de usor. Reteta face parte din proiectul “Descopera traditiile culinare romanesti”.
Din faina, oua, apa si sare se pregateste coca de taitei, care apoi se intinde in foi, se lasa sa se zvinte, se ruleaza sul si se taie in fasii subtiri de 1 cm latime. Taiteii se cern si se fierb in apa clocotita cu sare pentru circa 20 minute. Apoi se racesc in apa rece si se strecoara bine.
Varza se toaca marunt, se sareaza, se freaca bine, se stoarce si se caleste in untura incinsa.
Dupa ce varza se caleste se adauga taiteii, piperul si se asezoneaza dupa gust.
Reteta face parte din proiectul “Descopera traditiile culinare romanesti” derulat de restaurantul “Bucatarasul cel dibaci” cu sprijinul agentiei de relatii publice, Russenart Communications si este preluata din retetarul “Retetele bunicului”, redactat de Adrian Buzoianu, pe www.chefbuzu.com.
Produsul “Varza cu taitei de casa” poate fi degustat la pretul promotional de 6 lei, in perioada 6 – 10 februarie, zilnic, intre orele 16 – 21, la restaurantul Bucatarasul cel dibaci, str. Olteni nr. 3, sector 3, Bucuresti (zona P-ta Unirii – P-ta Sf. Vineri).
Taiteii cu varza se servesc calzi.

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii