Mancaruri cu varza

Reteta Varza de bruxelles lapte si smantana

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Pentru varza de bruxelles varza se curata, se spala si se taie cotorul. intr-o oala se toarna apa sarata, se pune varza de Bruxelles si se da in clocot.

ingrediente

Pentru 5 portii:
   varza de Bruxelles - 700 g
   ceapa - 50 g
   unt - 50 g
   lapte - 250 ml
   smantana - 100 g
   nucsoara dupa gust
   sare si piper dupa gust

mod de preparare

Pentru varza de bruxelles varza se curata, se spala si se taie cotorul. intr-o oala se toarna apa sarata, se pune varza de Bruxelles si se da in clocot. Zeama se strecoara si se pastreaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Se incinge untul, se pune ceapa si se caleste. Se adauga varza, o ceasca din zeama in care a fiert varza, sare, piper si nucsoara dupa gust. Se inabusa la foc potrivit 20-25 minute. Se prepara un sos alb din 250 ml lapte, 100 g smantana si 50 ml de zeama in care a fiert varza. Sosul se toarna peste varza.




Varza de bruxelles se serveste calda.


Incearca si Mancare de varza cu taitei
Daca ti-a placut reteta noastra "Varza de bruxelles lapte si smantana" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu varza

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.