mod de preparare
In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata ,taiata in bucatele mai mici. Rumenim carnea bine, apoi adaugam varza tocata marunt si frecata cu un pic de sare (se framanta impreuna cu sarea, cu mainile pentru a se inmuia si pentru a-si lasa suc la preparare.) Acoperim cu un capac si lasam sa fiarba incet in suc propriu, amestecand din cand in cind cu o lingura de lemn, apoi acoperim iarasi oala. Procedam astfel pana ce scade sucul lasat de varza si varza capata culoarea aurie si se imnoaie, apoi adaugam rosiile date prin razatoare, fara pielita. Se acopera din nou si lasam sa scada bine. Cand varza incepe sa se caleasca si carnea este moale, piperam, adaugam si piper boabe dar si 2-3 foi de dafin. Daca dorim un pic mai acra, putem adauga un pic de sare de lamaie. Se presara si mararul tocat fin, dupa ce oprim focul.
Pofta buna!
Incearca si Budinca de varza cu carne
Daca ti-a placut reteta noastra "Varza noua calita in tuci" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu varza
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Incearca alte reţete cu:
toate—
urmărește-ne
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe