Varza rosie cu mere

Tocam varza sau o dam pe razatoare(eu o prefer mai grob taiata). Ceapa o tocam maruntel si o caramelizam impreuna cu zaharul in unt. Adaugam var

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Varza rosie cu mere

Ingrediente

  • 1 kg varza rosie
  • 1 ceapa rosie
  • 2 linguri unt
  • 2-3 mere
  • 1-2 linguri zahar
  • 200 ml apa
  • 2-3 cuisoare
  • scortisoara
  • 100 ml vin rosu(fac.)
  • otet de vin rosu
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Tocam varza sau o dam pe razatoare(eu o prefer mai grob taiata).

Ceapa o tocam maruntel si o caramelizam impreuna cu zaharul in unt.

Adaugam varza tocata.O lasam 5-10 minute la dunstuit cu capac, invirtind cind si cind.

Merele eu le tai cubulete/bucatele,cine doreste le poate da pe razatoare.

Le adaugam la varza,impreuna cu cuisoarele si scortisoara, condimentam cu sare si piper.

Adaugam vinul. Nu e neaparat nevoie de vin,dar cu..e mai bun.

Lasam sa fiarba...cit de moale ne place sa fie varza.

Scurt timp inainte de fi fiarta varza, adaugam otet de vin rosu, dupa gust. Se poate inlocui cu otet de mere.
Potriveste bine la friptura de porc, dar merge si la vita,sau chiar la vinat si chiar pe linga zburatoare.

Pofta buna!

Reteta Varza rosie cu mere a fost propusa de MAYA pe forum culinar.ro

Alte retete cu varza rosie gasiti aici:

Salata de varza rosie,

Gratin de varza rosie,

Taitei cu varza

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc