Mancaruri fara carne

Reteta Concia de zucchine

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h:30m 
justeu80 postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
>
Se taie zucchinele rondele subtiri, cu ajutorul robotului sau se pot taia si pe lung. Pe un servet de bucatarie se pun rondelele la uscat. In reteta

ingrediente

   2 kg de zucchini
   1 lingura pasta de rosii
   100 ml otet alb
   ulei pentru prajit
   ulei de masline extravirgin
   100 g seminte de pin
   busuioc
   menta
   oregano
   3 catei de usturoi
   sare piper

mod de preparare

Còncia se mananca pe paine, pe felii de focaccia, se poate folosi ca garnitura, sau aperitiv, iar daca nu se pune otet, se poate adauga la paste, sau orez (gen salata de paste, sau de orez). Se pastreaza bine la frigider si e mai buna cu cat sta mai mult, desi nu are viata prea lunga
Exista si o varianta napoletana: pe langa ingredientele de mai sus se adauga stafide, cappere, filè de anchois, masline si patrunjel, eventual putin ardei iute.




Se taie zucchinele rondele subtiri, cu ajutorul robotului sau se pot taia si pe lung. Pe un servet de bucatarie se pun rondelele la uscat. In reteta originala, zucchinele trebuie sa stea la uscat 24h, ca sa piarda cat mai multa apa. Eu le-am lasat 3-4 ore. Se pune la incins ulei de arahide si ulei de masline si se prajesc rondelele. Se lasa putin la racit. Intre timp se pregatesc frunzele de menta, busuioc si oregano, pasta de rosii, otetul, sarea, piperul si uleiul extravirgin. Semintele de pin se prajesc si ele putin. Se dilueaza pasta de rosii cu otetul, se pune usturoiul si frunzele rupte cu mana, nu taiate, apoi se pune peste zucchine. Se adauga semintele de pin, se macina niste piper si sare si se amesteca bine. Se completeaza cu ulei extravirgin, dar nu sa le acopere, iar se amesteca, apoi se apasa rondelele, cu dosul unei palete, ca sa stea sub lichid. Ideal ar fi sa se puna o greutate deasupra si sa se lase la macerat pana a doua zi, cand zucchinele trebuie intoarse, toate deodata, ca sa stea si cele care au fost deasupra, dedesubt. Eu nu m-am mai complicat, am pus capacul ermetic si le-am dat la frigider.


Concia se poate face si cu vinete, procedeul e acelasi.




Aceasta reteta a fost adaugata pe forumul culinar.ro de catre Bolognese di Cluj

Incearca si Turta munteneasca
Daca ti-a placut reteta noastra "Concia de zucchine" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri fara carne

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.