Drob de legume

Se pun granulele de soia intr-un vas cu apa si un praf de sare la fiert la foc mic , pana se umfla si se inmoaie. Orezul se spala si se pune si el la

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Drob de legume

Ingrediente

  • 23 morcovi mari
  • 4 cepe mari
  • 2 dovlecei mai subtiri [cu samburi cat mai mici si putini]
  • 1 ardei gras rosu
  • mare
  • 1 ardei gras verde
  • 400 g mazare din conserva
  • 1\2 punga cu granule de soia
  • 1 cana [250ml] cu orez
  • 23 legaturi de marar
  • 2 legaturi de patrunjel
  • sare
  • piper
  • ulei vegetal
  • apa
  • pesmet pt tapetat tavile

Mod de preparare

Se pun granulele de soia intr-un vas cu apa si un praf de sare la fiert la foc mic , pana se umfla si se inmoaie. Orezul se spala si se pune si el la fiert. Legumele se curata , se spala , mazarea se clateste si ea cu apa rece si se lasa intr-o sita la scurs . Morcovul se rade pe partea cu ochiuri mari , ceapa se taie marunt ,ardeiul gras se taie cubulete, dovleceii se taie in cuburi moderate ca marime. Verdeata se taie fin. Intr-o tigaie de teflon , mai incapatoare , se pune ceapa si morcovul la calit in cca. 100 ml. ulei ,la foc mic ,acoperind vasul cu capac.Cand au inceput sa se inmoaie , se adauga ardeii si dovlecelul si continuam calirea , inabusit . Daca e nevoie , se picura si cate putzina apa. Cand legumele sunt calite se adauga mazarea , se mai tzine cca. 2-3 minute , apoi se pune compozitia la racit. Orezul fiert , se pune intr-o strecuratoare si se spala cu apa rece. Granulele de soia se scurg bine , apoi se storc bine in mana.. Intr-un castron incapator , se pun legumele calite si racite , orezul spalat si scurs bine , granulele de soia stoarse bine , verdeatza tocata ,sare , piper, inca vre-o 30 ml. ulei vegetal si se amesteca bine compozitzia , pana la omogenizare . Se ung 2 tavi de chec cu margarina (UNIREA) si se tapeteaza cu pesmet . Se pune compozitzia de drob in cuptorul preancalzit bine , la copt ,la foc mediu. Se coc aprox. 1 ora , timp in care mai intoarcem tavile in cuptor. Sunt gata cand s-au rumenit deasupra si cand scobitoarea iese curata din drob. Se lasa sa se raceasca in forme , apoi se rastoarna pe o tava , fiecare . Se taie cind sunt perfect reci [tinute la frigider, macar 4-5 ore] , cu un cutzit foarte bine ascutit.
Pofta buna! Reteta Drob de legume a fost propusa de Carmen Spantu pe forum culinar.ro Alte retete de post gasiti aici: Drob de dovlecei, Drob de vinete, Drob cu legume si soia pentru vegetarieni

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Briose cu afine
3
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Ciorba de salata verde
4
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Aperitiv placinte la tigaie cu telemea si branza de burduf
5
Preparate sarate

Aperitiv placinte la tigaie cu telemea si branza de burduf

Astazi am pregatit o reteta super simpla de placinte pufoase la tigaie, cu umplutura delicioasa de telemea, branza de burduf...

Aperitiv placinte la tigaie cu telemea si branza de burduf
Parteneri
Ciorba cu broccoli si carnat de casa
Bucataras.RO

Ciorba cu broccoli si carnat de casa

 Buna ciorba a mai iesit cu carnaciorul de casa care nu era foarte afumat , doar bine uscat.

Ciorba cu broccoli si carnat de casa
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!