Drob de legume

Se pun granulele de soia intr-un vas cu apa si un praf de sare la fiert la foc mic , pana se umfla si se inmoaie. Orezul se spala si se pune si el la

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Drob de legume

Ingrediente

  • 23 morcovi mari
  • 4 cepe mari
  • 2 dovlecei mai subtiri [cu samburi cat mai mici si putini]
  • 1 ardei gras rosu
  • mare
  • 1 ardei gras verde
  • 400 g mazare din conserva
  • 1\2 punga cu granule de soia
  • 1 cana [250ml] cu orez
  • 23 legaturi de marar
  • 2 legaturi de patrunjel
  • sare
  • piper
  • ulei vegetal
  • apa
  • pesmet pt tapetat tavile

Mod de preparare

Se pun granulele de soia intr-un vas cu apa si un praf de sare la fiert la foc mic , pana se umfla si se inmoaie. Orezul se spala si se pune si el la fiert. Legumele se curata , se spala , mazarea se clateste si ea cu apa rece si se lasa intr-o sita la scurs . Morcovul se rade pe partea cu ochiuri mari , ceapa se taie marunt ,ardeiul gras se taie cubulete, dovleceii se taie in cuburi moderate ca marime. Verdeata se taie fin. Intr-o tigaie de teflon , mai incapatoare , se pune ceapa si morcovul la calit in cca. 100 ml. ulei ,la foc mic ,acoperind vasul cu capac.Cand au inceput sa se inmoaie , se adauga ardeii si dovlecelul si continuam calirea , inabusit . Daca e nevoie , se picura si cate putzina apa. Cand legumele sunt calite se adauga mazarea , se mai tzine cca. 2-3 minute , apoi se pune compozitia la racit. Orezul fiert , se pune intr-o strecuratoare si se spala cu apa rece. Granulele de soia se scurg bine , apoi se storc bine in mana.. Intr-un castron incapator , se pun legumele calite si racite , orezul spalat si scurs bine , granulele de soia stoarse bine , verdeatza tocata ,sare , piper, inca vre-o 30 ml. ulei vegetal si se amesteca bine compozitzia , pana la omogenizare . Se ung 2 tavi de chec cu margarina (UNIREA) si se tapeteaza cu pesmet . Se pune compozitzia de drob in cuptorul preancalzit bine , la copt ,la foc mediu. Se coc aprox. 1 ora , timp in care mai intoarcem tavile in cuptor. Sunt gata cand s-au rumenit deasupra si cand scobitoarea iese curata din drob. Se lasa sa se raceasca in forme , apoi se rastoarna pe o tava , fiecare . Se taie cind sunt perfect reci [tinute la frigider, macar 4-5 ore] , cu un cutzit foarte bine ascutit.
Pofta buna! Reteta Drob de legume a fost propusa de Carmen Spantu pe forum culinar.ro Alte retete de post gasiti aici: Drob de dovlecei, Drob de vinete, Drob cu legume si soia pentru vegetarieni

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Parteneri
Dovlecei umpluti cu de toate
Bucataras.RO

Dovlecei umpluti cu de toate

O rețetă așa de reciclare cu ce mai avem prin frigider. Astfel de rețete fac mereu parte din colecția retete de suflet...

Dovlecei umpluti cu de toate
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise