Mancaruri fara carne

Reteta Placinta cu spanac

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 40m 
Dulceata_de_trandafiri postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Placinta dobrogeana"
 
Placinta cu spanac este o delicioasa gustare de primavara. Pentru a pregati aceasta reteta cu spanac aveti nevoie de aluat deplacinta sau de foietaj, oua, nucsoara, mac

ingrediente

   500 gr spanac proaspat/congelat tocat
   o cutie de branza ricotta (250 gr)
   4 oua
   400-450 gr aluat de foietaj
   3 linguri ulei
   sare
   piper
   jumatate de lingurita de nuscoara
   o lingurita de seminte de mac

mod de preparare

Aluatul de foietaj se decongeleaza in prealabil, apoi se taie un dreptunghi de aprox. 32/22 (inseamna cam jumatate din foaia intreaga de aluat). Din acest dreptunghi tai o margine de 1 cm si o lipesti peste dreptunghiul ramas. Intepi din loc in loc cu furculita, pentru a nu se umfla prea tare cand se coace. "Rama" astfel obtinuta, se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 220 de grade pentru 15 min, pana cand se rumeneste putin.

In rastimpul asta, spanacul se caleste in 3 linguri de ulei, tot pentru 15 min. Se pune intr-o sita si se scurge cat mai bine zeama. Amesteci apoi spanacul cu ricotta si condimentele.

Aluatul il apesi daca s-a umflat si torni deasupra umplutura. "Rama" o pensulezi cu putina apa si presari mac. Cu ajutorul gurii unui pahar trasezi 4 cercuri. Cu o lingura, scoti spanacul din perimetrul cercului desenat si il redistribui. In fiecare dintre cele 4 adancituri pui cate un ou si apoi pui totul la cuptor (tot la 220 de grade) pentru inca 15-20 de min pana cand se intareste albusul oualelor.


Placinta se serveste calda. Pofta buna!

Incearca si Mamaliga boiereasca
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu spanac" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri fara carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.