Capellini al pomodoro (paste cu rosii)

1. Puneti apa cu sare la fiert.Taiati rosiile in 4. 2. Intr-o craticioara, puneti in 2 linguri ulei de masline, ustroi tocat la prajit. Nu lasati ustr

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa
Capellini al pomodoro (paste cu rosii)

Ingrediente

  • paste Capellini
  • rosii coapte
  • ustroi
  • busuioc proaspat
  • sare
  • piper
  • ulei de masline

Mod de preparare

1. Puneti apa cu sare la fiert.Taiati rosiile in 4.

2. Intr-o craticioara, puneti in 2 linguri ulei de masline, ustroi tocat la prajit. Nu lasati ustroiul sa devina rumen,da un gust amarui sosului.

3. Adaugati bucatile de rosii si frunzele de busuioc.

4. Sarati si piperati dupa gust. In momentul in care observati ca incep rosiile sa sa depieliteze luati cratita de pe foc:sosul e gata.

5. Puneti capacul si lasati putin asa acoperit. Intre timp ocupati-va de capellini, pe care le fierbeti al dente.

6. In timp ce fierbe pasta, invartiti cu o furculita in oala cu sosul de rosii, veti observa ca rosiile se depieliteaza.Scoateti pileitele din oala cu o furculita, sosul e mult mai fin.

7. Cand pasta e fiarta, scurgeti apa. In oala cu capellini puneti 1 lingurita de ulei de masline si amestecati putin.


Pofta buna!

Reteta Capellini al pomodoro a fost propusa de MAYA pe forum culinar.ro

Alte retete de spaghetti gasiti aici:

Spaghetti cu chiftelute,

SPAGHETTI CARBONARA reteta originala,

Spaghetti cu brinza si ou

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc