Galuste simple pentru papricas

Galustele simple pentru papricas sunt paste traditionale si delicioase pentru carne. Faina se cerne, patrunjelul verde se spala, se curata si se taie marunt.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • faina - 175 g
  • oua - 2 bucati
  • patrunjel verde - 1
  • legatura untura/ulei - 50 g (ml)
  • sare si piper - dupa gust

Mod de preparare

Galustele simple pentru papricas sunt paste traditionale si delicioase pentru carne. Faina se cerne, patrunjelul verde se spala, se curata si se taie marunt. intr-un vas, se fierb 50 ml de ulei (sau untura) si 150 ml de apa cu sare. Faina se adauga toata odata, amestecand continuu pentru a nu se forma cocoloase. Se lasa sa se raceasca putin si se adauga ouale, amestecand bine. Se adauga patrunjelul verde. Din aceasta compozitie se formeaza galuste cu lingurita, care apoi se pun la fiert in apa colocotita cu sare.

Galustele se mai pot prepara si astfel: faina se amesteca cu oua, ulei, sare, piper, patrunjel verde si se obtine compozitia de galuste. Se aseaza pe un tocator de lemn si se imparte in fasii lungi, late de 2-3 cm, din care se taie bucati de cate 1 cm. Acestea se pun la fiert direct in vasul cu apa clocotita. Galustele simple pentru papricas se lasa sa fiarba cca 5 minute.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc