Lasagna cu branza

Pentru lasagna cu branza aveti nevoie de foi de lasagna, ulei de masline, branza dulce de vaci, telemea, oua, unt, pesmet si smantana.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Lasagna cu branza

Ingrediente

  • 1 pachet foi de lasagna
  • 1 lingurita sare
  • 2 lingurite ulei de masline
  • Pentru umplutura:
  • 400 gr branza dulce de vaci
  • 400 gr telemea
  • 7 oua
  • 120 gr unt
  • 3-4 linguri pesmet
  • 250 ml smantana

Mod de preparare

Se pun la fiert foile de lasagna, in apa cu sare si ulei. Se scot, apoi se lasa 2-3 minute in apa rece, dupa care se acopera cu o folie de plastic, ca sa nu se lipeasca intre ele. Separat, se rade telemeaua si se amesteca impreuna cu branza dulce, untul moale si 4 oua batute spuma. Se unge o tava cu unt, se tapeteaza cu pesmet, apoi se pune un rand de foi de lasagna, un rand din compozitia de branza, un rand de foi, din nou branza si ultimul strat foi de lasagna. Se acopera cu cele 3 oua batute, ramase, impreuna cu smantana. Se introduce tava in cuptor si se lasa 60 de minute.


Se serveste calda.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc