Lasagna cu dovlecei, vinete, parmezan si cascaval afumat

Lasagna cu dovlecei, vinete, parmezan si cascaval afumat, o mancare de sezon delicioasa.

Portii
16
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa
Lasagna cu dovlecei, vinete, parmezan si cascaval afumat

Ingrediente

  • Pentru foile de lasagna:
  • oua - 3 buc
  • faina - 300 g
  • sare - 1 varf de cutit
  • ulei de masline - 1 lingura
  • faina aditionala pentru a evita lipirea - 50 g
  • Pentru compozitie:
  • vinete - 2 buc
  • dovlecei - 3 buc
  • rosii proaspete - 15 kg
  • busuioc proaspat - 8-9 frunze
  • oregano proaspat - 4 frunze
  • zahar - 1 varf de cutit
  • bulion calitativ - 4-5 linguri
  • parmezan ras - 150 g
  • cascaval afumat - 300 g
  • lapte - 250 ml
  • unt - 120 g
  • smantana de gatit - 100 ml
  • faina - 80 g
  • oua - 6 buc
  • ulei de masline - 50 ml
  • patrunjel proaspat - ½ legatura
  • sare si piper - dupa gust

Mod de preparare

• asezati faina pe blatul de lucru, facand o mica gaura in centrul acesteia, in care veti sparge ouale, la temperatura camerei, pentru a putea incorpora perfect grasimea oului
• adaugati sarea si uleiul de masline si cu ajutorul unei furculite amestecati ouale asemeni unei omlete, incorporand putin cate putin faina de pe margini, pana ce ajungeti sa o incorporati pe toata
• incepeti apoi sa framantati acest aluat folosindu-va de varful degetelor si de cate un praf de faina de pe margini, de fiecare data cand vreti sa evitati sa vi se lipeasca aluatul de masa sau de maini
• aluatul trebuie sa fie uniform incorporat si pufos – acoperiti-l cu 2 servetele sau cu o folie de plastic si lasati-l la frigider cca 20 de minute
• dupa 20 de minute il scoateti si presarati putina faina pe deasupra pentru a evita lipirea
• taiati-l in bucati mai mici si introduceti prima bucata in dispozitivul de intins paste al masinii de paste Atlas Cromo de la Marcato, pentru a o intinde
• incepeti de la cel mai gros nivel pana la antepenultimul – cu fiecare trecere prin masina de intins paste mai presarati putina faina pe foaie si scadeti un nivel de grosime
• taiati foile in bucati de 10 cm lungime si lasati-le la uscat
• curatati rosiile si mixati-le la blender impreuna cu busuioc, oregano, zahar, bulionul calitativ, putin ulei de masline, sare si piper
• dupa ce ati mixat rosiile, puneti-le intr-o craticioara si scadeti compozitia la foc mediu pana se mai incheaga, apoi lasati-o la racit
• adaugati untul intr-o craticioara si treptat, la foc mic, amestecand cu un tel, adaugati faina
• dupa ce ati incorporat-o, adaugati laptele si smantana de gatit
• amestecati energic pana obtineti o compozitie inchegata
• taiati dovleceii si vinetele rondele subtiri
• presarati sare pe deasupra si lasati-le cca 20 de minute pana se ridica apa din acestea
• tapetati-le cu cateva servetele
• ungeti tava de cuptor cu putin ulei si adaugati primul strat de foi de lasagna trecute in prealabil printr-un jet de apa
• radeti cascavalul si parmezanul
• bateti ouale cu ajutorul unui tel
• adaugati rondelele de dovlecei si peste acestea sosul bechamel
• adaugati cascaval ras, urmat de ouale batute (cam 1/3 din cantitatea totala) si peste acesta vinetele si sosul de rosii
• repetati procesul ca sa aveti 3 straturi de foi de lasagna
• ungeti bine ultimul strat de foi de lasagna cu sosul bechamel si adaugati putin ou batut deasupra, urmat de cascaval si parmezan ras
• incingeti cuptorul la 180 de grade si introduceti tava pentru cca 30 min;
• scoateti-o, lasati-o putin sa se raceasca inainte de a o taia si serviti cu patrunjel tocat pe deasupra.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Salata de leurda

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Salata de leurda
Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Chiftelute frigarui
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa