Paste si pizza

Reteta Lasagna cu sos ragu si ciuperci

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h 
mikidaniro postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Lasagna (reteta video)"
 
Lasagna cu sos ragu si ciuperci este o reteta simpla si delicioasa pentru care aveti nevoie de carne tocata, legume si aluat de lasagna.

ingrediente

   1 pachet foi lasagna cumparate sau de casa (cca 20 de foi)
   10 felii branza topita
   200 g bacon sau kaiser
   3 oua
   500ml smantana lichida
   300 g cascaval
   sare
   piper
   2 foi de dafin
Sos ragu:
   1 kg carne tocata (vita
   porc sau amestec)
   1 l suc de rosii
   500ml vin rosu
   2 cepe mari
   4-5 catei de usturoi
Sos de ciuperci:
   300 g ciuperci proapspete
   2 cepe mari-200g
   2 morcovi-200g
   500 ml suc de rosii
   sare
   piper

mod de preparare

Lasagna cu sos ragu si ciuperci este o reteta simpla si delicioasa. Prima data trebuie sa pregatim sosul ragu.
Intr-o cratita punem pe foc un pic de ulei,ceapa si usturoiul taiate solzisori si le lasam pana capata o culoare aurie.Punem carnea tocata,o lasam pana devine albicioasa,adaugam vinul,dam focul mare pt a se evapora alcoolul,apoi adaugam sucul de rosii,sare,piper si foile de dafin.
Acoperim si lasam la foc mic cca 60 minute sau pana devine un sos mai gros.

Sos de ciupeci:

Ciupercile si ceapa le taiem felii subtiri ,iar morcovul il dam prin razatoarea mica.Punem totul intr-un vas pe foc cu un pic de ulei si le sotam cca 5 min.Adaugam sare,piper,sucul de rosii,acoperim si lasam la foc potrivit cca 15 min.

Baconul il taiem feliute subtiri si cascavalul il dam pe razatoarea mica.
Intr-o tava(a mea are 25X40 si h:10cm) turnam 1-2 polonice de ragu, apoi punem foile de lasagna una langa alta pe toata suprafata tavii,adaugam 1/4 din ragu sau cat sa le acopere. Punem peste ragu bucatele rupte de branza topita,bacon si presaram o mana de cascaval,punem un alt rand de foi, adaugam sosul de ciuperci, bucatele de branza topita, bacon, cascaval, foi, sos ragu, iar branza topita, bacon si cascaval, foi, iar deasupra turnam un amestec din smantana,oua si cascavalul ramas.
Punem tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 45 de minute sau pana se rumeneste deasupra.


Puteti pune intre straturi in loc de sosul de ciuperci felii de vinete subtiri prajite (o vanata potrivita) sau puteti face numai cu sosul de ciuperci pentru a o transforma intr-o mancare de post.
Se poate servi atat calda cat si rece.
Sursa acestei retete este blogul culinar Retete a la Miki.

Incearca si Macaroane cu cascaval
Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu sos ragu si ciuperci" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Paste si pizza

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.