Lasagna cu sos ragu si ciuperci este o reteta simpla si delicioasa pentru care aveti nevoie de carne tocata, legume si aluat de lasagna.
Lasagna cu sos ragu si ciuperci este o reteta simpla si delicioasa. Prima data trebuie sa pregatim sosul ragu.
Intr-o cratita punem pe foc un pic de ulei,ceapa si usturoiul taiate solzisori si le lasam pana capata o culoare aurie.Punem carnea tocata,o lasam pana devine albicioasa,adaugam vinul,dam focul mare pt a se evapora alcoolul,apoi adaugam sucul de rosii,sare,piper si foile de dafin.
Acoperim si lasam la foc mic cca 60 minute sau pana devine un sos mai gros.
Sos de ciupeci:
Ciupercile si ceapa le taiem felii subtiri ,iar morcovul il dam prin razatoarea mica.Punem totul intr-un vas pe foc cu un pic de ulei si le sotam cca 5 min.Adaugam sare,piper,sucul de rosii,acoperim si lasam la foc potrivit cca 15 min.
Baconul il taiem feliute subtiri si cascavalul il dam pe razatoarea mica.
Intr-o tava(a mea are 25X40 si h:10cm) turnam 1-2 polonice de ragu, apoi punem foile de lasagna una langa alta pe toata suprafata tavii,adaugam 1/4 din ragu sau cat sa le acopere. Punem peste ragu bucatele rupte de branza topita,bacon si presaram o mana de cascaval,punem un alt rand de foi, adaugam sosul de ciuperci, bucatele de branza topita, bacon, cascaval, foi, sos ragu, iar branza topita, bacon si cascaval, foi, iar deasupra turnam un amestec din smantana,oua si cascavalul ramas.
Punem tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 45 de minute sau pana se rumeneste deasupra.
Puteti pune intre straturi in loc de sosul de ciuperci felii de vinete subtiri prajite (o vanata potrivita) sau puteti face numai cu sosul de ciuperci pentru a o transforma intr-o mancare de post.
Se poate servi atat calda cat si rece.
Sursa acestei retete este blogul culinar Retete a la Miki.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautCand vine vorba de placinte, cele cu branza sarata sunt preferatele mele. Cel mai mult imi plac „Placintele...
Placinta frageda cu branza si mararPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii