Pappardelle cu ciuperci, cimbru, sos de rosii si mascorpone

Puneti ciupercile uscate intr-un bol mic si adaugati aproximativ 285 ml de apa clocotita. Asigurati-va ca toate ciupercile sunt cufundate in apa si la

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 55 gr ciuperci porcini uscate
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 catel de usturoi
  • 1 legatura cimbru
  • sos de rosii
  • 2 linguri mascarpone
  • sare
  • piper negru
  • 450 gr pappardelle
  • parmezan ras

Mod de preparare

Puneti ciupercile uscate intr-un bol mic si adaugati aproximativ 285 ml de apa clocotita. Asigurati-va ca toate ciupercile sunt cufundate in apa si lasati-le asa 10-15 minute. Puneti uleiul de masline si usturoiul intr-o tigaie cu fundul gros aproape incinsa si caliti-l fara a-l lasa sa se rumeneasca prea mult. Scoateti ciupercile inmuiate (pastrati zeama), indepartati apa in exces si puneti-le in tigaie impreuna cu cimbrul. Amestecati si caliti. Cand usturoiul incepe sa se coloreze, adaugati putin cate putin apa in care ati inmuiat ciupercile. Lasati ciupercile sa se faca usor pana cand apa se evapora aproape complet si apoi adaugati sosul de rosii. Adaugati branza mascarpone si gustati. Intre timp, fierbeti pastele pappardelle al dente in apa cu sare. Adaugati-le peste sos si amestecati.
Se serveste imediat cu parmezan ras deasupra.

Alte retete:

Dovleac la cuptor

Tocanita de pui

Spaghete cu rosii si ciuperci

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci