Pasta primavera

Pasta Primavera este o reteta delicioasa de paste la care puteti folosi tagliatelle sau spaghete, cu legume. Pastele Primavera se servesc calde, cu parmezan ras deasupra.

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa
Pasta primavera

Ingrediente

  • 100gr unt
  • 1 legtura ceapa verde
  • 2 morcovi
  • 500g varfuri de sparanghel
  • 100g mazare verde
  • zahar
  • piper proaspat macinat
  • 100g Parmigiano Regianno
  • 4 linguri hasmatuchi maruntit (patrunjel cret)
  • 500g tagliatelle
  • 1 mana buchetele broccoli

Mod de preparare

Puneti apa la fiert, adaugati sare si fierbeti taiteii dupa indicatiile de pe pachet.

Spalati ceapa verde si tocati fin partea alba. Partea verde taiati-o in role mici si lasati-o deoparte. Curatati morcovii si sparanghelul si taiati-le felii sau bucatele mici. Daca folosit mazare verde congelata, lasati-o sa se dezghete.

Fierbeti incet legumele in apa cu sare, pana cand se inmoaie.

Topiti untul si adaugati sare si piper. Adaugati si legumele, amestecand. Strecurati taiteii si puneti-i intr-un castron.

Adaugati legumele sotate si hasmatuchi, apoi amestecati-le bine.

Daca inlocuiti untul cu ulei de floarea soarelui si nu serviti cu parmezan, aveti o mancare de post delicioasa.


Serviti pastele primavera calde, cu Parmigiano Regianno razuit.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Salata de leurda

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Salata de leurda
Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Chiftelute frigarui
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa